Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dennis van Tricht: "Met de telers naar de klanten toe"

AGF Direct jaar actief met bloemkool, broccoli en witlof in Benelux

Tholen - De vollegrondsgroentenhandel is Dennis van Tricht met de paplepel ingegoten. Vorig jaar raakte hij in gesprek met enkele telers van bloemkool, broccoli en witlof en zij gaven hem het vertrouwen om hun product exclusief te laten vermarkten. Deze week bestaat AGF Direct een jaar. "Ik ga samen met de telers naar de klanten toe. We doen het écht samen en hebben met het areaal dat we achter ons hebben staan onze afnemers ook wat te bieden!"

"Ik heb enkele telers mijn ideeën kenbaar gemaakt over hoe ik de markt zie. Als serviceprovider is het onze rol om de brug tussen de afnemer en bron te verkleinen. Wij zijn onafhankelijk en doen ons uiterste best om helder en soepel te schakelen tussen producenten en afnemers, voortdurend op zoek naar de beste win-win voor alle partijen. Die ideeën vielen in de smaak bij de telers en zo vermark ik in het eerste jaar al de productie van zo'n 130 hectare witlof, 120 hectare bloemkool en ruim 100 hectare broccoli, aangevuld met overige vollegrondsgroenten."


Dennis van Tricht, Bert Galjaard en Erik Bot

Geen export
"Ik richt me volledig op de Benelux-markt en doe zelf geen export. In mijn visie is dat een andere tak van sport en wij zijn beter ingericht op de binnenlandse markt. Nu vormt de retail nog ons grootste afzetkanaal, maar ook de afzet richting exporteurs neemt gestaag toe. Exporteurs moeten verkopen en wij moeten de problemen oplossen", vertelt Dennis, die kantoor houdt op de groothandelsmarkt in Zwaagdijk, de bakermat van de vollegrondsgroentenhandel.

Over het opstartjaar mag Dennis niet klagen. "De bloemkool was het afgelopen jaar duurder dan ooit. Op de plaatselijke kermis kreeg ik dan ook regelmatig de opmerking dat het een mooi jaar was om op te starten. En ik heb daar natuurlijk ook van geprofiteerd. We zeggen in de handel vaak: zonder een probleem heb je een probleem, maar dit jaar waren er zoveel teeltproblemen, dat er een vraagmarkt ontstond. Ik ben er vooral trots op dat we ons hebben kunnen laten zien en onze afnemers kwaliteit hebben kunnen leveren."

"Ook in de witlof, waar de markt een stuk moeizamer was, hebben we onze lijntjes naar diverse supermarkten kunnen uitzetten. Onze teler heeft er in september zelfs een extra trekcel bijgezet. Dat doe je natuurlijk niet als je niet tevreden bent. Samen met onze telers gaan we dan ook vol goede moed het nieuwe jaar in. We hoeven niet zo nodig een grote partij te worden, maar willen het wel goed doen voor onze telers en klanten. En er staan het komende jaar ook de nodige innovaties op de rol. Zo willen we ook meer met de steel en blad van de broccoli gaan doen. Ideeën zat!"

Voor meer informatie:
Dennis van Tricht
AGF Direct
Groothandelsmarkt 2
1681 NN, Zwaagdijk
Tel: 085-3032632
dennis@agfdirect.nl
www.agfdirect.nl