Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Syngenta vindt de groene paprika opnieuw uit met Overgreen

Al generaties lang proberen ouders kinderen groenten te laten eten - met wisselende resultaten. Maar een nieuwe paprika van Syngenta brengt daar misschien wel verandering in. De Overgreen paprika, waar het bedrijf twintig jaar aan werkte, is ontwikkeld met een nadruk op smaak - maar met de voedingsstoffen die de ouders graag zien.



Rachel Broadbent van Syngenta Noord-Amerika: "Mijn visie voor Overgreen paprika's is om de groene paprikamarkt te veranderen - van hoe mensen denken dat groene paprika's eruit moeten zien tot hoe ze worden gegeten."

Overgreen paprika's zijn het product van een veredelingsprogramma dat gebruikmaakt van traditionele technieken. Dit moeizame proces omvatte het selecteren van paprika's met de gewenste eigenschappen. Er wordt net zo lang veredeld en geselecteerd tot er een stabiele plant ontstaat. Samenwerking met telers is essentieel geweest voor dit proces. J&J Family of Farms heeft samen met Syngenta hieraan gewerkt en is momenteel bezig met de uitbreiding van de retailmarkt van Overgreen paprika's.

Telers kunnen een aantal voordelen verwachten van Overgreen paprika's. Eenmaal geplant produceren de planten een dicht gebladerte dat het fruit tegen zonnebrand beschermt. Overgreen paprika's blijven ook langer groen omdat elke cel tweemaal zoveel chlorofyl bevat als een normale paprika en de chlorofylmoleculen twee keer zo groot zijn.

Maar het grootste voordeel van Overgreen paprika's is misschien wel de aantrekkingskracht voor gezondheidsbewuste consumenten, die meer voedingsrijke groenten in hun dieet willen. Smaakpanels beoordelen de smaak van Overgreen als milder, zonder de soms zure nasmaak van een gewone paprika. Ook bevatten Overgreen paprika's bijna twee keer zoveel luteïne - goed voor de ogen - en vitamine A als andere paprika's.

Broadbent: "Ik heb mensen die zeggen dat ze rauwe groene paprika's niet lusten, overgehaald om Overgreens proberen. Negen van de tien keer blijken ze het lekker te vinden. Mijn dochter van zes heb ik ze ook laten proeven, en nu is ze er dol op."

Voor meer informatie:
www.syngentathrive.com
Publicatiedatum: