Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage productshow BelOrta 29 en 30 september

Van roze Coeur de Boeuf tot rode Little Gem

Tholen - Rode spitskool, rode Chinese kool, rode Little Gem: tegenwoordig zijn veel groentensoorten ook in de rode variant verkrijgbaar. Speciale groenten zijn veel gevraagd, met name de horeca wil iets op het bord presenteren wat bijzonder is. Bij BelOrta werden dit soort noviteiten en verschillende najaarsgroenten gisteren en vandaag getoond in de verkoopzaal. Klanten konden hier genieten van de kleurrijke presentaties van groenten en fruit.



Nog meer foto's zien? Klik hier voor de reportage

Nieuwe verpakkingen

"Een heel nieuw product is de chayote", vertelt Sofie Lambrecht. "Deze peervormige en harige vrucht is familie van de komkommer. Officieel komt hij uit Zuid-Amerika, maar hij kan nu ook in Belgiƫ worden geteeld." Naast de nieuwe chayote waren de handgeschoonde spruiten te vinden in de nieuwste BelOrta verpakking met een 'houtlook'. Ook de Chicoleaves, de witloofblaadjes, waren gepresenteerd in een nieuw zakje. Bijzonder was de kruising tussen de krulandijvie en witloof: friseline. "Deze ziet er mooi gekruld uit, is stevig, smaakvol en bewaart heel lang."



Tomaten
Sommige 'specialties' zijn na een toenemende productie en bekendheid geen echte specialty meer. "Op den duur worden ze gangbaar, zoals de cherrytomaten", vertelt Sofie. "Toch blijven we hierin verder innoveren. Onlangs is de Lily-tomaat aan het assortiment toegevoegd met haar fijne en elegante vorm en daarnaast bieden we ook de mini San Marzano. Sinds kort wordt de Roze Coeur de Boeuf, de Monte Rosa, door een teler geproduceerd."

Nog meer foto's zien? Klik hier voor de reportage



Mini
Ook helemaal 'hot' tegenwoordig zijn miniproducten. "Chefs kunnen deze mooi gebruiken om hun borden op te maken. Zo hebben we de Courgettini, de mini-courgette. Deze courgette is zachter vanbinnen en verkrijgbaar in geel en groen. We verwachten dat veel bedrijven hier interesse in zullen tonen. Volgens ons is dit een topper in wording."



Nog meer foto's zien? Klik hier voor de reportage

Drie segmenten
BelOrta heeft haar producten onderverdeeld in drie segmenten: BelOrta fruit&vegetables, BelOrta chef en BelOrta bio. Sofie: "Onder de eerste lijn vallen alle 'gewone' producten die we dagelijks eten en onder de BelOrta chef-lijn vallen de meer speciale producten en innovaties die vaak gebruikt worden door chefs. BelOrta bio is voor de biologische groenten en fruit, die jaarlijks uitbreiden. De vraag is niet altijd bij te benen, maar we proberen deze zo goed mogelijk in te vullen. Van bijna al onze producten hebben we ook een biologische variant."

Voor meer informatie:
Sofie Lambrecht
BelOrta
Tel: +32-(0)15 56 5292
sofie.lambrecht@belorta.be
www.belorta.be