Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dagopleiding Pack4Food over verpakkingen op 13 oktober

Hoe verpak ik versneden groenten en fruit?

Versneden groenten en fruit stellen zeer speciale eisen aan hun verpakking. De optimale verpakking laat de versneden producten nog wat ademen, maar niet te veel. Het kennen van de respiratiesnelheid van het product en het daarop afstemmen van de juiste verpakking(folie) is het onderwerp van de dagopleiding EMAP van Pack4Food die doorgaat op 13 oktober 2016.

Vragen die onder andere beantwoord worden:
• Wat is het effect van de verschillende verwerkingsstappen op de initiële kwaliteit van versneden groenten en fruit?
• Welke technieken zijn ter beschikking voor het garanderen van een optimale initiële microbiologische kwaliteit vóór het verpakken?
• Op welke manieren kan de respiratiesnelheid van versneden groenten en fruit berekend worden?
• Hoe kan de selectie van de verpakkingsconfiguratie afgestemd worden op de respiratiesnelheid van versneden groenten en fruit?
• Welke verpakkingsmaterialen en verpakkingstechnieken komen in aanmerking voor het verpakken van versneden groenten en fruit?
Bezoek onze website voor meer informatie.
 
Datum en uur
13 oktober 2016
9u30 - 16u
 
Locatie
Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen UGent
Coupure Links 653
B-9000 Gent
 
Lesgevers
An Vermeulen - Pack4Food
Peter Ragaert - Pack4Food
Frank Devlieghere - LFMFP, UGent

Voor meer informatie en aanmelden:
http://www.pack4food.be/form/inschrijven-opleiding-emap
Publicatiedatum: