Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelingsweek van start in Noord-Holland

Tholen - De laatste week van september is het traditioneel gezien een drukte van belang in Noord-Holland Noord. De vollegrondsveredelaars openen de deuren en dat trekt nationaal en internationaal veel bekijks.

Sakata

http://www.agf.nl/nieuws/2015/0928/sakatakool.jpg

Ook dit jaar doet Sakata Vegetables Europe mee aan de open dagen in Zwaagdijk-Oost. Naast broccoli, kool, bloemkool, spinazie, pompoen, wortelen en vele andere rassen is ook de nieuwe snijbiet Fire Fresh en de nieuwe pompoen Pleïades te vinden.

Locatie:
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk - Oost


Syngenta




Op 27, 28 en 29 september 2016 organiseert Syngenta 'Fields of Innovation'. Op het demoveld staat een grote selectie van Syngenta-rassen in kool-, bladgewassen, peulvruchten en courgette. Een aantal bijzondere noviteiten die getoond worden op het platform zijn:
  • Koolgewassen: nieuwe rassen met ziekteresistentie
  • Bladgewassen: nieuwe rassen met volledige bremia-resistentie
  • Spinazie: nieuwe rassen met volledige peronospora-resistentie
  • Broccoli: een machinale oogst van broccoli-roosjes

Locatie:
De Ruil 1
1693 HD Wervershoof


Bejo



Op de demonstratievelden ontdekken bezoekers de kwaliteiten van bestaande en nieuwe rassen. In de hoofdtent en op het demoveld toont Bejo haar innovatieve concepten, zoals het verse ui concept 'Delicioni', het kool concept 'Coolwrap' en de smaakvolle 'Kohrispy' uit het gewas koolrabi.

Tijdens de rondleiding door het Zaad Technologisch Laboratorium en de Zaadschoning- en Bewerkingsfaciliteiten worden de kwaliteitseisen die Bejo aan haar zaad stelt duidelijk. In de Fruit Crop tunnel toont Bejo een gevarieerd assortiment van onder andere tomaten, paprika's en augurken. Bezoekers krijgen een frisse blik op sla bij het bekijken van de nieuwste rassen. Op de mechanisatietentoonstelling worden innovatieve machines getoond en demonstraties gegeven.

Donderdag 29 september organiseert Bejo het Taste, Health & Innovation 2016 – Rode Biet en Knolselderij Symposium. Een unieke gelegenheid voor telers en partners uit de keten om kennis te vergroten en te netwerken. Deelname is op aanvraag. U kunt hiervoor contact opnemen met uw Bejo vertegenwoordiger.

Locatie:
Trambaan 2
Warmenhuizen.


Pop Vriend Seeds


Frank van Kampen (Pop Vriend Seeds) op de demo-velden


Jaco Tensen van Pop Vriend Seeds is er de afgelopen weken maar druk mee geweest. Hij heeft de proefvelden in orde gemaakt. Bonen, spinazie en suikermais staan klaar op de velden. Ook de nieuwe snijbiet en rode biet van Pop Vriend wordt getoond.

Extra feestelijk: het bedrijf bestaat dit jaar 60 jaar. Pop Vriend, grootvader van de huidige CEO Lara Timmerman, richtte het bedrijf in 1956 op. "We zijn enorm trots op het succes", vindt Timmerman. "We zijn misschien niet zo groot, maar hebben wel grootse rassen!"

Locatie:
Dijkweg 82,
1619 HD, Andijk


Hazera

http://www.agf.nl/nieuws/2014/1001/vilm.jpg

Zoals elk jaar is Hazera gastheer van de open dagen van Hazera en Clause. Dit jaar gebeurt dat op een gloednieuws veld in Warmenhuizen, maar liefst 2 hectare groot. Nieuw op het veld dit jaar is de Home Garden selectie van Clause met speciale rassen voor de hobbymarkt, waaronder bonen, sla en pompoenen. Een selectie vruchtgewassen, zoals tomaat, komkommer, watermeloen en andere is in het paviljoen te zien

Hazera komt met interessante nieuwe brassica's, zoals spruitkool met hoge opbrengst voor de verwerkende industrie, sluitkolen voor lange bewaring in continentale omstandigheden en een reeks broccolirassen met een uitstekende warmtetolerantie. Het bedrijf toont ook zijn uienprogramma, inmiddels zeer bekend vanwege de combinatie van hoge opbrengst met geschiktheid voor lange bewaring. Bijzonder interessant zijn de nieuwe rassen voor lange bewaring in het zeer vroege segment in zowel lange dag als extra-lange-dag, en de gloednieuwe reeks plantuien in het vroege segment. Hazera zal ook een selectie bladgewassen laten zien, waaronder de nieuwste typen en rassen sla, veredeld door zusterbedrijf Vilmorin.

Locatie:
Kanaalweg 14
Warmenhuizen

Enza Zaden



In week 39, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september, vinden in Twisk (Noord-Holland) de Enza Zaden Demodagen Vollegrond plaats. Wat is hier zoal te zien? Fokke Hoeksma, Teeltadviseur Vollegrond bij Enza Zaden vertelt: "Onder meer het complete assortiment ijsbergsla is hier te zien. Naast succesvolle commerciële rassen als Damion, Elmundo (E01E.10308) en Eduardo (E01E.10394), staan er ook rassen die dit jaar succesvol zijn gescreend en voor volgend jaar op grotere schaal beproefd kunnen worden." Ook is er een nieuw primeur ras voor het vroege segment ijsbergsla te bezichtigen. "Naast Million is dit nieuwe ras zeker in het vroege traject een welkome aanvulling."

Ook voor telers van bindsla zijn de proefvelden van Enza Zaden interessant om te bezoeken. Hoeksma: "Alle typen bindsla zijn te bezichtigen. Van little gem tot de grotere types en een hele nieuwe serie rode bindsla-types." Naast de IJsbergsla en de bindsla zijn er ook andere slasoorten te bezichtigen, zoals lollo rossa, lollo bionda, batavia en de groene en de rode eikenblad-types. Rassen die allemaal speciaal voor de vollegrondteelt zijn ontwikkeld. "En uiteraard ontbreken ook onze andijvie en spinazie rassen niet."

Locatie:
Bennemeersweg in Twisk, net voorbij nummer 14

Het bezoeken van de Enza Zaden demovelden is alleen mogelijk op afspraak. Neemt u hiervoor contact op met Fokke Hoeksma via 06 – 31 93 00 13 of f.hoeksma@enzazaden.nl.

Seed Meets Technology



Seed meets Technology is het evenement waar het draait om het toevoegen van waarde aan zaden in de breedste zin van het woord, vindt dit jaar plaats op 27, 28, 29 en 30 september. Proeftuin Zwaagdijk is gastheer van Seed meets Technology. Seed meets Technology is een evenement voor professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten en telers. In een grote expositieruimte demonstreren deelnemers innovatieve zaadbehandelingen, coatings en kiembeoordelingssystemen. Ook is er aandacht voor de nieuwste technologie voor veredelingssupport, zaadverwerking, -droging en -bewaring, duurzame gewasbescherming, hydroponics en software. Dit jaar zullen er ook weer diverse symposia plaats vinden.


Seed Meets Technology rassendemo's
Zaadbedrijven die deelnemen aan rassenproeven tijdens Seed Meets Technology zijn o.a. Takii Europe, Sakata, Bakker Brothers, ABZ Seeds, Ergon Seed en Prudac. Takii Europe laat haar assortiment van witte-, rode-, Chinese kool, broccoli, tronchuda, spitskool, baby leaf en prei zien. Sakata laat een uitgebreid programma aan bloemkool, broccoli, sla, wortel, pompoen en courgette zien. Bakker Brothers laat haar nieuwste rassen zien in wortels, bonen en maïs. ABZ Seeds demonstreert haar Metazet/Formflex stellingensyteem voor aardbeiteelt in de open lucht. Zij demonstreren op dit teeltsysteem hun bestaande rassenassortiment voor de verse markt en een drietal nieuwe aardbeirassen uit het Delizzimo® programma. Toelichting over tomatenrassen geschikt voor binnenteelt onder plastic tunnels in verschillende Oost-Europese landen krijgt u van Ergon Seed. Zij presenteren de rassen Pink Delight, Prios en Ronda. Prudac laat zijn pottomaatjes, potpepers en potkersen zien voor de consumenten en 'urban farming' markt.

Locatie:
Proeftuin Zwaagdijk
Tolweg 13
1681 ND Zwaagdijk-Oost

Rijk Zwaan en Bayer Crop Science
Rijk Zwaan en Bayer Crop Science mogen natuurlijk niet ontbreken op dit evenement. Zij doen niet mee aan de demo-week, maar hebben uiteraard wel rassen te tonen.

Rijk Zwaan
Van 19 september tot 28 oktober vinden de demodagen in Fijnaart plaats. Zoals u inmiddels van Rijk Zwaan gewend bent, hebben ze in diverse gewassen (sla, kool, spinazie, andijvie, radijs, veldsla, rode biet, prei, peterselie en snijbiet) nieuwe introducties staan. Graag horen ze ook uw mening hierover. In het bijzonder vermelden ze de innovatie Knox™. Inmiddels zijn er meer dan 10 rassen in meerdere slatypes met de Knox-eigenschap. Knox zorgt dat de bladeren na versnijden minder snel roze verkleuren op het snijvlak. Waardoor de houdbaarheid van de versneden sla wordt verlengd. Ze hebben op ons demoveld een heel aantal nieuwigheden in bleek- en knolselderij staan, waarover ze ook graag met u van gedachte wisselen.

Een afspraak maken kan bij uw regionale vertegenwoordiger of proefveldcoordinator Arno van Oers, tel. +31 (0) 6 53 30 50 58.

Bayer Crop Science Vegetable Seeds
Bayer is natuurlijk bekend van de vele sla-rassen en deze kunnen in 's-Gravenzande op afspraak bekeken worden. Neem hiervoor contact op met Peter Does (peter.does@bayer.com) of Stefan Hermans (stefan.hermans@bayer.com) of uw sales specialist.
Benieuwd naar meer rassen van Bayer? Ook daarmee kunnen ze je natuurlijk verder helpen.