Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dacom en Crop-R bundelen krachten

Dacom en Crop-R bundelen hun krachten. Zij gaan vanaf nu samen verder onder de naam Dacom Farm Intelligence. Met deze krachtenbundeling zetten Dacom en Crop-R een sterke combinatie in de markt. Data gedreven inzichten zijn de toekomst voor de landbouw en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar snel op. Dacom Farm Intelligence brengt de wereld van dataverzameling en het omzetten van deze data in concrete adviezen bij elkaar. Dit alles ten behoeve van een beter inzicht in het dagelijkse werkproces van de teler en de agribusiness. Gericht en snel inspelen op wensen van aangesloten gebruikers is de belangrijkste reden van de samenvoeging van de organisaties.

Dacom ontwikkelt en levert gespecialiseerde data gedreven adviesdiensten en sensorapparatuur aan akkerbouwbedrijven en de agribusiness over de hele wereld. Crop-R maakt management software voor akkerbouwers en biedt een online platform voor de verzameling en uitwisseling van perceelinformatie. Er was al sprake van een intensieve samenwerking tussen Dacom en Crop-R. Eerder dit jaar is Dacom succesvol gestart met het aanbieden van online weer, irrigatie- en gewasbeschermingsadviezen op het Crop-R platform. De combinatie bedient een wereldwijd klantenbestand van meer dan 30.000 geregistreerde gebruikers.

In het komende half jaar vindt een procesmatige integratie van de producten en diensten van Dacom en Crop-R plaats. Een gezamenlijke helpdesk voor klantvragen is reeds ingericht. De huidige functionaliteiten blijven beschikbaar en worden stap voor stap samengevoegd en naadloos met elkaar geïntegreerd. De volledige overgang naar Dacom Farm Intelligence is 1 maart 2017 afgerond. Het team van 30 medewerkers zal de producten en diensten blijven ontwikkelen en aanbieden vanuit beide vestigingsplaatsen Emmen en Groningen.

Publicatiedatum: