Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: Nieuwe wortelsorteerlijn verwerkt 40 ton per uur

Voor de Poolse AGF-producent Polfarm heeft Tong Engineering een grootschalige wortelverwerkingslijn geïnstalleerd met een capaciteit van 40 ton per uur.

De op maat gemaakte roestvrije stalen was-, sorteer- en verwerkingslijn werd door Tong Engineering voorzien van de grootste was- en koelapparatuur, waaronder een 12,5 meter lange trommelwasser met een capaciteit van 15.000 kilo om wortelen te reinigen voordat deze gewassen worden.



Bij de invoer van de nieuwe verwerkingslijn is een Tong Storemaker reinigingsinstallatie aangebracht, voorzien van een Tong EasyClean separator waardoor het bedrijf bulkladingen wortelen kan lossen en aarde en loof effectief verwijderd worden voor het wassen.

Aan het begin van de waslijn bevindt zich een cycloon stenenvanger, gevolgd door een wastank, twee 5 meter lange roestvrij stalen wastrommels, vier polijstmachines en een grote hydrocooler die de groenten koelt zodat zij langer houdbaar zijn. Alvorens verpakt te worden, worden de wortelen door middel van een aantal sorteerrollen gesorteerd op diameter en op lengte door middel van trillende lengtesorteerders.

Michał Gulczyński van Polfarm legt uit dat zijn bedrijf via de lokale dealer HTech al eerder samengewerkt heeft met Tong voor het verbeteren van zijn groenteverwerkingsmachines. We zijn gestart met het vernieuwen van onze was- en sorteerfaciliteiten voor knolselderij en wortelpeterselie en nu ook met een tweede lijn voor onze wortelen."

"Onze nieuwe Tong wortelverwerkingslijn kan tot wel 40 ton wortelen per uur verwerken. Door deze verhoogde capaciteit kunnen we meer groenten per uur verwerken waardoor we aanzienlijk kunnen besparen op de arbeidskosten terwijl onze output groter is. Bovendien zijn de nieuwe wasfaciliteiten gemakkelijk te onderhouden wat onze werknemers veel tijd bespaart."


Voor meer informatie:
Carole Metcalfe 
Tong Engineering 
Tel: +44 1790 752771 
Publicatiedatum: