Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nijssen presenteert MyGrowthRoom tijdens Seed meets Technology

Mobiele walk-in klimaatkamer voor testen groeirecepten en ledoplossingen

Nijssen presenteert de mobiele walk-in klimaatkamer MyGrowthRoom tijdens de derde editie van Seed meets Technology. Bezoekers kunnen de klimaatkamer tijdens de beurs zelf aansturen. De vakbeurs voor de zaadsector vindt plaats van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september in de 'Seed Valley' in de kop van Noord-Holland.



Met MyGrowthRoom kunnen telers en onderzoekers op efficiënte wijze groeirecepten optimaliseren en nieuwe ledoplossingen testen. Bij de introductie tijdens GreenTech 2016 trok MyGrowthRoom de aandacht van bezoekers uit alle werelddelen.



Tijdens de beurs volledig operationeel
MyGrowthRoom is tijdens de beurs volledig operationeel. Bezoekers kunnen zelf temperatuur, luchtvochtigheid en verlichting regelen via het ingebouwde bedieningspaneel én met hun eigen smartphone via de speciale webapp.



Eerste walk-in klimaatkamer met koudemiddel propaan
Op de beurs toont Nijssen een model van MyGrowthRoom met het natuurlijke koudemiddel propaan. Als eerste ter wereld past Nijssen dit ozonvriendelijke koudemiddel toe in een walk-in klimaatkamer. Door het energiezuinige ontwerp vraagt MyGrowthRoom slechts een kleine koelcapaciteit. Een minimale hoeveelheid propaan is daarmee al voldoende. MyGrowthRoom is ook verkrijgbaar in een uitvoering met chemisch koudemiddel.



Compatibel met ieder teeltsysteem
MyGrowthRoom biedt de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere teeltproeven te doen onder uniforme klimaatcondities. De instellingen van een teeltproef worden eenvoudig als recept bewaard. De kweekruimte van 6 m3 heeft een flexibele inrichting en kan met ieder teeltsysteem worden gebruikt.



Seeds meet Technology 2016 vindt plaats bij Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, 1681 ND Zwaagdijk-Oost. Nijssen is te vinden op stand 30. De beurs is geopend van dinsdag 27 t/m vrijdag 30 september van 9.00-17.00 uur (vrijdag tot 15.00). Aanmelding is gratis.

Teeltproeven onder uniforme klimaatcondities
Bij de teelt onder ledverlichting spelen teeltproeven een cruciale rol. Optimale verlichtingsschema's en klimaatrecepten bepalen de productkwaliteit en waarborgen een goede balans tussen groeicyclus en energierekening. Ook blijkt uit onderzoek dat bijvoorbeeld smaak, kleur en textuur met ledlicht kunnen worden beïnvloed.

Seeds meet Technology: veelzijdig programma
Tijdens Seeds meet Technology tonen 40 (inter)nationale bedrijven hun innovaties aan professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten en telers. De Technology beurs biedt demonstraties binnen de thema's zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, digital fenotyping, hydroponics, ERP software, logistiek en robotisering. Via de 'Vegetable Trials' kunnen proefvelden worden bezocht waar deelnemende zaadbedrijven hun rassenassortiment tonen. Tevens zijn er symposia en lezingen over diverse innovatieve ontwikkelingen in de tuinbouw: Micro organisms and additives in seed, Seed Vitalisation, Hydroponics, Use of LED-light during propagation and breeding, en Phenotyping in practice.

Voor meer informatie:
Nijssen Koeling
Bio Science Park
Einsteinweg 3
2333 CC Leiden
www.nijssen.com
Publicatiedatum: