Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Filip Verlae:

"Veldslaprijzen tot gisteren lager dan 50 cent"

Tholen - In de veldslamarkt zijn er dit seizoen maar weinig oplevingen geweest. "Het loopt niet zo denderend. Vandaag is er weer een opleving, maar de maanden hiervoor was een moeilijke periode. Tot gisteren waren de veldslaprijzen beneden de halve euro per kilo. Dat is echt te laag", vindt veldslateler Filip Verlae uit Izegem. Hij teelt veldsla die vermarkt wordt onder het merk Tomabel.

Hij blikt terug: "Het voorjaar was gemiddeld en in juli hadden we nog een korte periode met hoge prijzen tot 7 euro, maar daarna werd het steeds minder. Vandaag zitten we terug op 1,50 per kilo. Hopelijk zet deze trend dit najaar door."


Filip Verlae en zijn vrouw Carine Tack.

Meer productie in Italië

De redenen van de lagere prijzen deze zomer heeft volgens Filip niet te maken met een te grote productie in België. "Het schijnt wel dat Italië steeds meer alternatieve bladgewassen zoals veldsla aanplant en dat legt druk op de markt. Een groot volume uit België gaat weg voor export en Italië richt zich op dezelfde afnemers." Het areaal in België voor de versmarkt loopt wat terug volgens Filip. "De trend is dat veldsla voor het eerste gamma minder wordt geteeld. De focus ligt steeds meer op het vierde gamma. Daar is wel een uitbreiding te zien."

Voor meer informatie:
Filip Verlae
Pater Ver Eeckestraat 22
8870 Izegem
Tel: +32 - (0)479/271281