Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
26 t/m 30 september, Twisk

Demodagen vollegrond Enza Zaden 2016

In week 39, van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september, vinden in Twisk (Noord-Holland) weer de Enza Zaden Demodagen Vollegrond plaats.

IJsbergsla
Wat is hier zoal te zien? Fokke Hoeksma, Teeltadviseur Vollegrond bij Enza Zaden vertelt: "Op onze velden kunt u kennis maken met een groot aantal van onze vollegrondsgewassen. Onder meer het complete assortiment ijsbergsla is hier te zien. Naast succesvolle commerciële rassen als Damion, Elmundo (E01E.10308) en Eduardo (E01E.10394), staan er ook rassen die dit jaar succesvol zijn gescreend en voor volgend jaar op grotere schaal beproefd kunnen worden."

Ook is er een nieuw primeur ras voor het vroege segment ijsbergsla te bezichtigen. "Naast Million is dit nieuwe ras zeker in het vroege traject een welkome aanvulling."

Bindsla
Ook voor telers van bindsla zijn de proefvelden van Enza Zaden interessant om te bezoeken. Hoeksma: "Alle typen bindsla zijn te bezichtigen. Van little gem tot de grotere types en een hele nieuwe serie rode bindsla-types."

Divers
Naast de IJsbergsla en de bindsla zijn er ook andere slasoorten te bezichtigen, zoals lollo rossa, lollo bionda, batavia en de groene en de rode eikenblad-types. Rassen die allemaal speciaal voor de vollegrondsteelt zijn ontwikkeld. "En uiteraard ontbreken ook onze andijvie en spinazie rassen niet."

Iedereen is welkom
Niet alleen de telers zijn van harte welkom, maar zeer zeker ook de verwerkende industrie, handel, retailers etc. En alle andere partijen die werkzaam of interesse hebben in de vollegrondsteelt.

Hoeksma: "Samen met de bezoekers willen we graag bekijken welke opties en mogelijkheden er zijn met onze rassen. Met onze brede assortiment speciaal voor de vollegrond ontwikkeld en onze kennis van de markt kunnen wij op maat advies geven."

Afspraak maken
Het bezoeken van de Enza Zaden demovelden is alleen mogelijk op afspraak. Neem hiervoor contact op met Fokke Hoeksma via 06 – 31 93 00 13 of f.hoeksma@enzazaden.nl. U kunt ook via uw eigen contactpersoon van Enza Zaden een afspraak regelen om de proefvelden te bezoeken.

Locatie
De proefvelden zijn gelegen aan de Bennemeersweg in Twisk, net voorbij nummer 14. De locatie is te herkennen aan de banners die aan de weg staan. Voor eventueel wat slechtere weersomstandigheden staat er een tent opgesteld. Koffie en lunchpakketjes zijn beschikbaar en er zijn goede sanitaire voorzieningen aanwezig op het veld.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl
Publicatiedatum: