Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prince de Bretagne hervat bouw pakstation

De constructie van een enorm pakstation voor Sica in Saint Pol-de-Leon, Finistère is hervat nadat het vijf jaar heeft stil gestaan. Sica is beter bekend onder de naam Prince de Bretagne en is de meest vooraanstaande Franse groenten- en tuinbouwcoöperatie.

Sica werd in november 2015 een bouwvergunning verleend toen de eerste kwam te vervallen in april 2012 door een buurtbewonersvereniging. Het werk wordt halverwege oktober hervat.

De nieuwbouw zal bijna 7 hectare groot worden en 18 hectare land bestrijken. Het logistiek- en pakstation stelt de coöperatie in staat om hun logistiek te optimaliseren en het gebruik van vrachtwagens tussen de locaties met 43% te beperken.

Sica produceert 250.000 ton groenten per jaar, waarvan 40% wordt geëxporteerd. De coöperatie heeft 120 werknemers en meer dan 900 bedrijven en 1.100 producerende leden. In 2015 werd een omzet bereikt van 200 miljoen euro.
 
Publicatiedatum: