Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Kamer positief over handelsverdrag met Canada

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking kan zonder veel voorbehoud aanschuiven bij haar Europese collega's als zij gaan spreken over het handelsverdrag met Canada. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil de minister niet dwingen de voorlopige inwerkingtreding van het verdrag te laten blokkeren.

Positief signaal
EVO en Fenedex pleiten voor betere handelsafspraken met Amerika en Canada. Zij vinden de uitkomsten van de stemmingen vandaag een positief signaal.

Motie
Een motie van GroenLinks die de minister vraagt er bij haar Europese collega's op aan te dringen het Investment Court System (ICS) nog niet in werking te laten treden, heeft het wel gehaald.

Voorwaarden
Na het informele overleg met haar Europese collega's komt de minister terug met een verslag naar de Kamer, zodat de Kamer ook in aanloop naar de definitieve besluitvorming voorwaarden kan stellen.

Welvaartswinst

In 2015 exporteerde Nederlandse bedrijven voor meer dan 3 miljard euro naar Canada. In 2011 was dat nog maar 1,7 miljard. Naar schatting zal een handelsverdrag met Canada Europa 12 miljard euro welvaartswinst opleveren en 14.000 extra banen.

Bron: EVO 
Publicatiedatum: