Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Glazen Boomgaard

Een andere vorm van glasgroenten

In het Nationaal Glasmuseum in Leerdam is momenteel een onderzoeksproject aan de gang, waar wordt stilgestaan bij de vragen: hoe komt een appel of een peer in een fles, hoe ontwikkelt deze zich en kunnen we de groei manipuleren door middel van het bewerken van het glas? Het idee achter de 'Fruitbowls' van ontwerper Rogier Martens ontstond door te experimenteren met glas en diverse soorten fruit te gebruiken als mal. Hierdoor ontstonden verschillende interessante vormen. Geen enkele Fruitbowl was hetzelfde.



Martens liet zich inspireren door de Zwitserse Eau-de-vie Poire Williams, de beroemde peer die onder andere in de Calvadosfles groeit en vroeg zich af welke invloed het glas uitoefent op de vrucht. Hij verzamelde een team van experts om zich heen. Marc Ravesloot, teamleider en onderzoeker aan de Wageningen UR – plant en fruit, sloot zich aan bij De Glazen Boomgaard en geeft in het museum een wetenschappelijke blik op het project.

Bron: Nationaal Glasmuseum
Publicatiedatum: