Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Officiële klacht over prijsafspraken Ahold Delhaize

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) heeft bij de Stuurgroep Eerlijke Handelspraktijken een klacht ingediend over de prijsafspraken die Ahold Delhaize zou willen afdwingen nu het Nederlands-Belgische supermarktconcern gefuseerd is.

Volgens de brancheorganisatie van levensmiddelenleveranciers wil Ahold Delhaize tussentijds aanpassing van bestaande prijsafspraken met bepaalde leveranciers afdwingen en het gefuseerde concern zou met zijn gegroeide schaalgrootte aantrekkelijker prijzen opeisen.

"We vangen te veel signalen op dat het eenzijdige onderhandelingen zijn in strijd met de Gedragscode Eerlijke Handelspraktijken, die ook door Ahold en Delhaize is ondertekend", zei FNLI-directeur Philip den Ouden desgevraagd tegen ABM Financial News.

De gedragscode is in overleg met minister Henk Kamp van Economische Zaken overeengekomen tussen leveranciers en afnemende retailpartijen. De FNLI wil nu dat de Stuurgroep gaat onderzoeken of dat zo is en daarin een bemiddelende rol gaat spelen.

"We zijn benieuwd hoe zich dat zal ontwikkelen en in die zin is dit voor ons ook een testcase", aldus Den Ouden.

Ahold Delhaize is overigens van mening dat van eenzijdige onderhandelingen geen sprake is. "Ahold Delhaize onderschrijft de gedragscode en houdt zich daaraan. We voeren individuele gesprekken met leveranciers en we moeten daarin samen tot overeenstemming komen. Van eenzijdigheid kan geen sprake zijn", zei woordvoerder Maud van Gaal van het Nederlands-Belgische concern.

Bron: beurs.nl
Publicatiedatum: