Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistan wil export Rusland vergroten

De Pakistaanse Chambers of Commerce and Industry (FPCCI) riep onlangs de regering op om de steun aan exporteurs, die naar Rusland willen exporteren, te vergroten. Rusland wordt gezien als een markt met veel potentieel voor de agrarische sector.

De FPCCI wijst er op dat Rusland in 2013 voor 43 miljard dollar importeerde en dat de boycot van het Westen veel kansen biedt. Maar vooralsnog grijpt Pakistan die kans niet, aldus de organisatie. Zo staat de citrusimport van Rusland op 1,6 miljard dollar, maar het aandeel van Pakistan is nog geen 3 procent. Door exporteurs te steunen, moet dat marktaandeel aanzienlijk kunnen groeien.

Eén van de belangrijkste oorzaken van die achterblijvende export is het feit dat er geen transacties mogelijk zijn tussen Rusland en Pakistan. De sector vraagt beide landen om het betalingsverkeer op gang te helpen. Volgens de sector kan de export binnen een jaar groeien tot 1 miljard dollar. Op dit moment staat dat cijfer op 390 miljoen dollar.

bron: dailytimes.com.pk

Publicatiedatum: