Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smaakversterker van paddenstoelen maakt zoutreductie mogelijk

Scelta Taste Accelerator nu verkrijgbaar voor horeca

Op een van de grootste ingrediëntenbeurzen ter wereld werd de Scelta Taste Accelerator recent geïntroduceerd als oplossing voor voedingsmiddelenproducenten om het zoutgehalte in hun producten te verlagen. De natuurlijke smaakversterker en ingrediënt voor zoutreductie werd meteen uitgeroepen als 'Meest innovatieve voedingsingrediënt' op de beurs. Vanaf deze week is het product ook voor chefs te verkrijgen.


 
Scelta Taste Accelerator benut de natuurlijke kracht van umami om smaak te versterken en zout te reduceren in gerechten. Umami, de vijfde basissmaak naast zoet, zuur, zout en bitter, werkt in synergie met de andere basissmaken en geeft voeding een gebalanceerde, lang aanhoudende smaak. Daarnaast hebben umami smaakstoffen het vermogen om de smaak te versterken en de perceptie van de zoute smaak te verhogen. Het maakt Scelta Mushrooms' umami-rijke poeder een krachtig, natuurlijk alternatief voor kunstmatige smaakversterkers zoals MSG (E621), maar ook een ingrediënt voor zoutreductie.

Het product wordt al toegepast door meerdere producenten in verscheidene producten, waarbij zoutreducties tot 50% zijn behaald zonder de smaak en functie van zout aan te tasten. Nu is het poeder ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar voor chefs bij de Hanos. Het kan worden ingezet als natuurlijke smaakversterker in een breed scala hartige gerechten, zoals sauzen, soepen, quiches, dressings en pasta's.
 
Scelta Taste Accelerator werd gelanceerd op de Food Ingredients Europe beurs in Parijs in december 2015. Tijdens de beurs ontving het twee Fi Europe Innovation Awards awards. Het kreeg de prijs in de categorie 'Beste Functionele Innovatie', maar werd daarnaast als overall winnaar en 'Meest innovatieve voedingsingrediënt' uitgeroepen. Verder is het een van de drie finalisten van de Food Valley Award 2016 en maakt het onderdeel uit van de SIAL Innovation Paris Selection, een selectie van de meest innovatieve producten, die op de aanstaande SIAL beurs gepresenteerd gaan worden.


Voor meer informatie:
Scelta Mushrooms BV
Heymansstraat 35
5927 NP Venlo
T: +31 (0)77 324 1020
F: +31 (0)77 324 10 29
sales@sceltamushrooms.com
www.sceltamushrooms.com
Publicatiedatum: