Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hersluitbare verpakking voor minikomkommers

Tholen - Met minikomkommers in een hersluitbare verpakking ziet Carla Houben van komkommerkwekerij Mellantas nieuwe afzetmomenten voor het product. "Als gezonde en smaakvolle snack in kantines, bij de kassa van een supermarkt, of los aan een standaard."

Produceren of differentiƫren ?
Sinds dit jaar telen Carla en Hans Houben op 3.000 meter van hun kwekerij minikomkommers. "Telers nu staan voor de keuze: wil je groeien, of kies je voor productdifferentiatie", vertelt Carla. "Wij hebben in samenspraak met een veredelaar dus een proef minikomkommers weggezet. Die zijn natuurlijk ook al op de markt, dus zochten we een manier om ons verder te onderscheiden."



Het gezette ras bleek interessant. Carla . geeft aan dat er gekozen is voor een hersluitbare verpakking om de productkwaliteit langer te behouden."Het ras is smaakvol en knapperig. Dat willen we langer behouden met de juiste verpakking." Een flowpack bleek minder geschikt voor de minikomkommers. "Die gooi je snel na openen weg en gebruik je niet om de houdbaarheid te verlengen. Daarom hebben we gekozen voor een hersluitbare zak. Dankzij de Safety-sluiting, kunnen consumenten zien dat de verpakking nog niet eerder geopend is."



De minikomkommers worden per 2 en per 4 stuks verpakt. "We zien mogelijkheden voor de duoverpakking bij kassa's, in kantines of aan een standaard in een winkel", vertelt Houben. Met die plaatsing is een nieuw gebruiksmoment te creƫren. De verpakking van 4 minikomkommers zien we meer op de groente-afdeling terecht komen. Om in te spelen op de internationale markt, is de verpakking ook beschikbaar in Duits en Engels.

Voor meer informatie:
Carla Houben
Mellantas
carla@mellantas.nl

Verkoop via Van Nature