Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzet AGF Russische retail is 80% lokaal

De Russische retailketen Dixy heeft aangekondigd dat het de samenwerking met zijn Russische leveranciers wil versterken en het aantal directe contracten wil vergroten zodat het lage prijzen kan rekenen, gegarandeerde kwaliteit kan leveren en de verkrijgbaarheid voor de klant kan verbeteren.


Momenteel beleeft de afzet van AGF zijn piekperiode. De retailer vertelt dat het aandeel lokale en direct ingekochte AGF momenteel meer dan 80% bedraagt. De populairste producten op het moment zijn bananen, aardappelen en appelen.

Het bedrijf laat weten dat de samenwerking met Russische leveranciers hun eerste prioriteit heeft en dat momenteel zo'n 70 overeenkomsten in de maak zijn met Russische agrarische holdings. Bovendien is de retailer van plan om het aantal directe contracten in alle categorieën de komende twee jaar te verdubbelen.

"De eerste zes schappen populaire producten in buurtsupers worden in beslag genomen door AGF. Door deze producten direct bij de producent te betrekken, wordt de controle over de kwaliteit van het product groter. Daarbij levert het ook een kostenbesparing van 10% op. Dit stelt ons in staat om onze klanten in alle seizoenen een ruim assortiment te bieden tegen de beste prijzen," aldus adjunct directeur Juan Giralt Silva van Dixy.

Uit gegevens over Rusland van de website fruitandvegetablesfacts.com van juni 2016 blijkt dat de Russische import van AGF gedurende de eerste helft van het jaar sterk gedaald is. Vanwege de boycot, die in augustus 2014 inging, daalde de import in de eerste helft van 2015 met 20%, waarna deze dit jaar met nog eens 16% daalde. In totaal is het importvolume met een derde afgenomen, wat neerkomt op maar liefst 1,5 miljoen ton.



Voor meer informatie:
Anton Panteleev
Dixy
Tel.: +7 495 933 1450
Email: pr@hq.dixy.ru
www.dixygroup.com
Publicatiedatum: