Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Keith Packer - Aircoolbox

Nieuwe oplossing voor koelketens

Het Britse bedrijf Aircoolbox introduceert zijn gelijknamige product op de markt. "We verkopen al sinds het begin van dit jaar de Aircoolbox in het Verenigd Koninkrijk. Nu is het tijd dat we de Aircoolbox internationaal lanceren," zegt Keith Packer van Aircoolbox. "We zijn een internationale onderneming en dit is dan ook een oplossing die overal ter wereld kan worden ingezet. Asia Fruit Logistica is de ideale plek voor de introductie van ons product op de wereldmarkt."



"Elke dag worden er door heel Azië enorme volumes aan AGF geïmporteerd en geëxporteerd. Onze dozen worden gefabriceerd in Nansha in het zuiden van China. We bevinden ons daarom op een perfecte plek om aan Aziatische markten te leveren," zegt Keith. 

"Een van de grootste uitdagingen van de koelketen is als het product op heet asfalt wacht om te worden ingeladen. De Aircoolbox houdt controle over stijgingen in temperatuur en is daarom een perfecte oplossing. Het is een geïsoleerde container die in koelopslag wordt ingeladen met gekoelde producten. Tijdens het vervoer kan de Aircoolbox het product op de juiste temperatuur houden."

"Nu is niet alle vervoer hetzelfde en zijn sommige producten kwetsbaarder dan andere. Daarom hebben naast de Aircoolbox ook de Aircoolblox. Dit zijn bevroren gel packs die extra koeling geven. Ze worden tijdens het inladen van het AGF in de Aircoolbox geplaatst."



Het bedrijf heeft een achtergrond in luchtvracht. De afmetingen van de dozen zijn daarom ook voor luchtvracht geoptimaliseerd. Zes Aircoolbox-units passen perfect in een container voor luchtvervoer. De bodem is een pallet, zodat deze makkelijk met vorkheftruck of palletwagen kan worden verplaatst. Verder hoeft de Aircoolbox tijdens het transport niet te worden geopend en kan hij makkelijk in elkaar worden gezet.

Volgens Keith is de belangrijkste eigenschap echter dat hij te hergebruiken is. "De doos is erg effectief qua kosten. Hij kan bij goed gebruik en onderhoud misschien wel zoveel als 50 keer worden hergebruikt," legt hij uit.

De Aircoolbox kan uit elkaar worden gehaald, zodat hij qua omvang nog slechts een derde inneemt van zijn normale grootte. Vervolgens kan de unit opnieuw worden gebruikt, zonder dat er kosten hoeven te worden gemaakt om gebruikte dozen weg te gooien. De Aircoolbox is verder geschikt voor zowel lucht- als zeevracht of transport via land. 

"We staan klaar voor productie in China. Het is een relatief simpel product. We kunnen een Aircoolbox met 11 panels produceren, die in drie verschillende formaten kan worden geleverd. We hebben al een aantal testprojecten lopen in de VS en in India en hebben vraag hiernaar vanuit de hele wereld."

Klik hier om meer te lezen over de Aircoolbox.

Aircoolbox bevindt zich op Asia Fruit Logistica in Hall 3a G-33

Voor meer informatie:
Keith Packer
Aircoolbox
Tel: 0044 1628 488760
Email: keithpacker@aircoolbox.com
www.aircoolbox.com
Publicatiedatum: