Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbraak listeria voor het eerst verbonden met bladgroenten

Volgens een rapport van vrijdag 26 augustus van het Amerikaanse Centrum voor Ziektebestrijding en -Preventie (CDC) vergde het de federale onderzoekers tijd om de bron van de listeria-uitbraak, verbonden met de Dole fabriek in Springfield, te vinden, deels doordat deze voor het eerst verbonden was met bladgroenten.

Het rapport vermeldt dat de standaard vragenlijst die werd gebruikt door de onderzoekers in november om informatie te vergaren over de geconsumeerde levensmiddelen geen vragen over bladgroenten bevatte. De onderzoekers vonden uiteindelijk de bron van de uitbraak nadat ze de patiënten nogmaals interviewden in december en januari met behulp van open vragen en gegevens van winkelpassen die beschikbaar waren.

"Dole's zaak was de eerste uitbraak van listeria verbonden met bladgroenten, maar niet de eerste ziekte verbonden met bladgroenten, " zei Brittany Behm, een woordvoerster van CDC. Het CDC heeft de vragenlijst voor listeria sindsdien bijgesteld door vragen toe te voegen over bladgroenten voor toekomstige gevallen, zegt zij.

Toen patiënten voor een tweede maal werden geïnterviewd, liet het rapport zien dat ze bladgroenten aten voordat ze ziek werden. De uitbraak trof in ieder geval 19 mensen in de Verenigde Staten, inclusief een persoon uit Michigan die overleed. Het rapport van CDC meldt eveneens dat de ziekte voor een zwangere vrouw resulteerde in een vroeggeboorte en voor een gezond kind tot hersenvliesontsteking
Het bestuur van Dole antwoordde niet op een verzoek om commentaar vrijdag middag. Het bestuur van Dole zei eerder dat ze samenwerken met het Amerikaanse ministerie van Justitie, dat een onderzoek instelde naar de uitbraak.

Bron: wsoctv.com
Publicatiedatum: