Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Paprikaseizoen in lijn met 2015"

Tholen - Dit jaar heeft de paprika nog geen diepe terugval gehad in prijs. "We zijn voorzichtig om het seizoen 'goed' te noemen en kunnen nog geen eindconclusie maken, maar zoals het er nu naar uitziet gaat 2016 in dezelfde lijn eindigen als in 2015. En dat zou een seizoen zijn waar iedereen mee kan leven. Ik denk dat alles tot nu toe is gelopen zoals we hadden verwacht. Nu is het nog afwachten wat het najaar doet", aldus Bruno Vuerinckx van BelOrta.



Middenprijs vergelijkbaar met vorig jaar
"De prijzen voor rood en geel zijn momenteel vrij normaal en voor groen hoog. Groen ligt nog boven de twee euro, maar dat heeft te maken met het kleinere aanbod. Geel zit op zo'n 1,50 per kilo en voor rode wordt tussen de 1,20 en 1,30 gegeven. Van geel komt er langzamerhand minder aanbod, maar van rode paprika's is er nog voldoende volume. De prijzen zijn wisselend geweest, maar de middenprijs voor alle kleuren tot nu toe is vergelijkbaar met die van 2015."

Paprika is een belangrijke groente voor BelOrta en alle kleuren bij elkaar staat het qua volume in de top vijf. Veiling BelOrta en Coƶperatie Hoogstraten voeren samen 100% van de Belgische paprikaproductie. Ruim 150 hectare paprika, verdeeld in 4 kleuren, worden geteeld onder het Flandria-label. Hiervan is ruim 50% afkomstig uit Nederland.

Voor meer informatie:
Bruno Vuerinckx
Supervisor Verkoop
T +32(0)15 56 53 16
F +32(0)15 56 53 60
M +32(0)495 25 11 43
bruno.vuerinckx@belorta.be
www.belorta.be