Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van zachtfruitteler Jan Pertijs

Volgende week eerste Hollandse artisjokken bij The Greenery

Tholen - The Greenery heeft een primeur: artisjokken van Hollandse bodem. "Onze aardbeien- en frambozenteler Jan Pertijs is er na jaren van experimenteren in geslaagd om in Brabant artisjokken te telen. Dit weekend vangt de oogst aan en we zullen we beginnen met uitleveren", vertelt Theo Jegerings.


Jan Pertijs

"De teelt in Nederland valt niet mee, alleen op Texel worden er artisjokken geteeld. Jan heeft lang moeten zoeken naar een geschikt ras voor onze Hollandse bodem en klimaat. Omdat de artisjok een meerjarige plant is en de meeste rassen niet winterhard zijn vergt het veel teeltkennis en verzorging van de planten om hier in Nederland een mooie en goede kwaliteit artisjok te telen. Het is Jan gelukt en vanaf begin september is dit schitterend product oogstrijp", vertelt Theo.



De artisjokken kunnen met 8, -10, of -12 per 40-30cm fust verpakt worden. Al naar gelang de maatsortering die beschikbaar is. "We richten ons op de betere groothandelaren en marktjongens, maar we kunnen ook de retail bedienen en voor de horeca is het tevens een interessant product", vervolgt Theo. Afhankelijk van vraag en aanbod verwacht hij dat het prijsniveau zal uitkomen op een stukprijs van 1 tot 1,50 euro.



"De kostprijs van dit mooie product is vrij hoog. Deels vanwege de meerjarige teelt, deels vanwege het kostbare uitgangsmateriaal, en tenslotte de hogere productiekosten in Nederland. Daar staat tegenover dat dit product vrijwel direct van het veld in de winkel kan komen liggen, wat smaak en kwaliteit enorm ten goede komt."



Voor meer informatie:
Theo Jegerings
The Greenery
Spoorwegemplacement 1 - Barendrecht
Tel: +31 (0)180 65 69 78
T.Jegerings@thegreenery.com
www.thegreenery.com