Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten universiteit telen eigen AGF

"Field and Fork kwam van de grond toen we bij onze studenten de behoefte merkten om meer vanuit de ervaring te leren. Op de campus zagen we twee velden die vroeger werden gebruikt om studenten over landbouw te leren, maar die nu enorm onderbenut waren. De percelen werden de studententuinen en onderwijsboerderij. We merkten ook dat er behoefte was aan het aankaarten van de kwestie van voedselonzekerheid op de campus, wat uitmondde in de provisieruimte", aldus Anna Prizzia, systeemcoördinator van campusvoeding en directeur van Field and Fork.

In de buurt van Lake Alice heeft de Universiteit van Florida (UF) studententuinen aangelegd: een perceel dat onderdeel is van het campusvoedselprogramma van de universiteit. Het programma, genaamd Field and Fork, is een interdisciplinair initiatief dat wordt geleid door het College van Landbouw- en Levenswetenschappen. Elk semester werken er 30 tot 50 studenten vrijwillig in de tuin. Samen telen ze verse groenten terwijl ze leren over duurzame teeltpraktijken.


Foto door: Tyler Jones, Universiteit van Florida, Instituut voor Voeding- en Landbouwwetenschappen

Deze vrijwilligers krijgen een deel van wat ze telen en dankzij de samenwerking met de provisieruimte van Alan en Cathy Hitchcock wordt een gedeelte van de oogst verdeeld onder diegenen uit de UF-gemeenschap voor wie eten geen vanzelfsprekendheid is.

Vanaf dit najaar zullen klassen van elke academische afdeling naar de nieuwste toevoeging van Field and Fork kunnen worden meegenomen: een onderwijsboerderij ten zuiden van Hull Road, die verschillende systemen voor het telen van voedsel demonstreert.

Elke student van de UF kan aan de tuinen meewerken, door op een van de ingeplande werkdagen langs te komen. De werkdagen worden gepost op de website en Facebookpagina van Field and Fork. Sommige vrijwilligers werken als stagiaires en ontvangen collegegeld, maar zowel de stagiaires als vrijwilligers verwerven leiderservaring doordat ze de planning van de tuin moeten beheren. Prizzia merkte op dat de meeste werkgevers bij de afgestudeerden leidinggevende ervaringen 'in de echte wereld' (buiten het klaslokaal) willen zien. Daarvoor zorgen de tuinen en de provisieruimte.

Publicatiedatum: