Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe windmolens op Nieuw Prinsenland ronden windenergieproject af

Deze zomermaanden worden de laatste drie windmolens geplaatst op Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland te Dinteloord. Hiermee komt het totaal op negen molens met een gezamenlijk vermogen van ruim 28 MW, goed voor de energievoorziening van ruim 20.000 huishoudens.



Zes molens, met een hoogte van circa 90 meter en een rotordiameter van ruim 100 meter, staan op de vloeivelden van Suiker Unie en worden geëxploiteerd door Raedthuys. De drie molens die nu worden gebouwd staan aan de rand van het glastuinbouwgebied en worden gerealiseerd door een combinatie van bedrijven onder de naam Windmolenpark Zuid-Dintel.

Met de realisatie van het windenergieproject – het resultaat van een lange, intensieve samenwerking – wordt een verdere invulling gegeven aan het duurzame karakter van het gebied. Waarbij de productie van windenergie, groen gas en de uitwisseling van restwarmte van grote meerwaarde kunnen zijn voor de bedrijven van Nieuw Prinsenland en een extra kans creëren om op efficiënte en winstgevende wijze samen te werken.
Op initiatief van de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) wordt op dit moment nader onderzocht of rechtstreekse levering van een deel van deze duurzame stroom aan de glastuinbouwbedrijven mogelijk is. Vooralsnog staan wettelijke regels deze efficiënte koppelingen in de weg, maar betrokken partijen streven ernaar om experimenteerruimte te krijgen. Dit geeft zowel financiële voordelen als een grotere benutting van windenergie en dus een reductie van CO2-uitstoot.
Publicatiedatum: