Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere groentenprijzen in VK vanwege krappe aanvoer

Er is al veel geschreven over het recente noodweer in Nederland maar wat voor gevolgen heeft dit eigenlijk gehad op de import van groenten in het Verenigd Koninkrijk? Volgens Wilf Whittle van Sharrocks Fresh Produce (GT Group) zijn de voorbije weken zwaar geweest maar wordt de situatie geleidelijk aan beter.

"Nederlandse paprika's en komkommers hebben de meeste schade geleden en de prijzen zijn flink gestegen, bijna tot recordhoogte. Toch baarde de gebrekkige aanvoer ons de meeste zorgen," legt Wilfs uit. "Er is nauwelijks lokale aanvoer van komkommers omdat één van de plaatselijke telers vorig jaar gestopt is. We hebben dus minder keuze dan voorheen."

Als leverancier aan vooraanstaande retailers en groothandelaren heeft Sharrocks Fresh Produce behoefte aan een betrouwbare aanvoer om orders te kunnen uitvoeren. "Zekerheid is noodzakelijk voor ons. We hebben producten uit Polen betrokken om de voorraden aan te vullen. We zijn overigens onder de indruk van de kwaliteit van de producten. Sinds de Russische boycot exporteert Polen meer producten naar het Verenigd Koninkrijk en we hebben al eerder Poolse champignons geïmporteerd. Poolse paprika's en komkommers zullen de Nederlandse echter niet vervangen maar we zullen ze zeker vaker gaan importeren om onze aanvoer te vergroten."

Een week geleden lag de prijs van Nederlandse rode paprika's op €16,32 per 5 kilo, terwijl Nederlandse komkommers €15,73 per doos van 5 kilo kostten. Dit is 50% hoger dan de 'normale' prijs. Nu de aanvoer weer toeneemt, vlakken de prijzen af. 


Voor meer informatie:
Wilf Whittle
Sharrocks Fresh
Tel: +441772 724444
Email: wilf@sharrocks.com
www.sharrocks.com




Publicatiedatum: