Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verhoogde productie met folietunnels in Kansas

Griggs Bros Farms bestaat uit Griggs en zijn twee zonen, die momenteel naar de universiteit gaan maar zeker hun deel hebben gedaan om het bedrijf op te zetten. Griggs bouwt in 2016 acht folietunnels erbij daar de vraag naar lokaal geteelde producten hoog is en hij met zijn hoogwaardige producten hierop in wil spelen.

Griggs had banen in de bouw, magazijnbeheer en als een spelgids in Wyoming voor hij naar Kansas terugkeerde om groenten te telen waarbij hij waardevolle vaardigheden meebracht voor het bouwen en onderhouden van teeltfaciliteiten. Toen hij in 2010 naar de landbouw terugkeerde, begon hij telersworkshops bij te wonen en leerde hij over regelgeving. Dat jaar produceerde hij 2500 tomatenplanten op ruim 8000 m2. Hij begon met behulp van een vrij conventioneel teeltsysteem voor de vollegrond. Dit veranderde toen hij tuinbouwvertegenwoordiger Larry Crouse van K-State Research and Extension, Butler County ontmoette, die hem over seizoensuitbreiding en de teelt in folietunnels vertelde.

Volgens Griggs had hij zonder Extension niet zo ver kunnen komen. Hij heeft zijn productie kunnen uitbreiden en verbeteren door met Crouse te werken. Griggs: "Het is leuk om iemand te hebben die het onderzoek kan evalueren of naar wie je foto's van ziekten en plagen kunt sturen."

Na zorgvuldige overweging bouwde Griggs zijn eerste folietunnel in 2012 van een tweedehandskas die hij kocht en ombouwde. In de daaropvolgende jaren voegde hij nog drie tunnels toe. Momenteel worden er twee van acht extra folietunnels bijgebouwd en Griggs hoopt op een subsidie vanuit het USDA-NRCS Environmental Quality Incentives Program (EQIP) voor twee van de nieuwe tunnels.

Door de teelt in folietunnels oogst Griggs tot 12-14 pond meer verkoopbaar fruit per plant dan met alleen vollegrondsteelt.

Lees meer op Kansas Rural Center
Publicatiedatum: