Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nog geen AGF

Nederlandse webwinkel Hollandbuy nu actief op Alibaba

De webwinkel Hollandbuy, de online verkoop van Nederlandse voedingsmiddelen in China, is afgelopen week van start gegaan op het Tmall Global e-commerce platform van Alibaba. Hiermee kan de Chinese consument rechtstreeks voeding kopen bij de Nederlandse producent en krijgt dat aan huis geleverd.

Hollandbuy komt voort uit het Holland Center, een samenwerkingsverband van een aantal toonaangevende Nederlandse agrifood- en tuinbouwbedrijven met als doel het succesvol zakendoen in en met China te vergroten.



Nederlandse voeding topnotering
In China is de vraag naar gezonde en veilige voeding groot en de groei sterk. Daarbij staan de Nederlandse producten hoog aangeschreven, zoals babymelkpoeder in de praktijk heeft bewezen. Met Hollandbuy wordt ingespeeld op dat positieve imago. De webwinkel heeft dan ook een zeer prominente plek gekregen op Alibaba, met een notering in de 1%-topcategorie. Dat betekent extra aandacht en publiciteit richting de Chinese consument. Meteen na de start afgelopen week kwamen de eerste bestellingen al binnen.

Assortiment
Gestart wordt met een beperkt assortiment om ervaring op te doen en te zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van het hele proces, inclusief de logistiek. De komende periode zal het assortiment stap voor stap worden uitgebreid en waar nodig aangepast. Zodra Alibaba de mogelijkheid opent voor producten die koeling nodig hebben, zoals groenten en fruit, zullen ook die worden opgenomen.

Publicatiedatum: