Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aubergine is perfecte imitatie-bacon

Op de barbecue een zoete puntpaprika, geen hamburger maar een kikkererwtenburger en bij de borrel wat snoeptomaatjes in plaats van chorizo en plakjes leverworst. De laatste jaren zijn er meer en meer alternatieven voor vlees gevonden in het AGF-schap. Sommige dingen lijken echter onvervangbaar. Welke groente smaakt nu net zo als uitgebakken bacon? Volgens een aantal veganistische koks moet je daarvoor een aubergine hebben.



De aubergine wordt door de kenmerkende textuur vaker geroemd als vleesvervanger. De groente komt goed bereid enigszins in de buurt van de textuur van rood vlees. Hamburgers met aubergine - aubergineburgers dus - winnen aan populariteit.

Met olijfolie, sojasaus, peper en een goedje waarmee je rooksmaak aan je eten toevoegt, kun je de aubergine ook zodanig bereiden dat het onherkenbaar is als groente. YouTube en Instagram staan vol met recepten hiervoor. Volgens de kenners zou zelfs de grootste carnivoor hiermee vrolijk veganistisch moeten kunnen eten en ook de koosjer etende consument kan dankzij de auberbacon genieten van een BLT-sandwich.

Bekijk hier het AubergineBacon-recept van The Edgy Veg.

Publicatiedatum: