Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Danny Schrama, Schrama Champignons:

"Champignonafzet loopt goed voor zomermaanden"

Tholen - Voor de zomerperiode is de afzet van champignons goed verlopen. Dat vertelt Danny Schrama van het gelijknamige handelsbedrijf uit Ulestraten. Hij zet zijn champignons hoofdzakelijk af op de lokale markt, waarbij de afzet varieert van horeca tot groentenwinkels. "Andere jaren hadden we in de zomer nog wel eens een dip in de champignonverkoop, maar die is dit jaar gelukkig uitgebleven. We zijn altijd erg afhankelijk van het weer bij de afzet van champignons. Het beste wat de markt kan overkomen, is stabiel weer. Bij wisselvallig weer valt de verkoop stil."



"Voor dit moment klaag ik niet, maar over het geheel genomen is de champignonmarkt al jaren op een te laag niveau. Ik voorzie ook niet direct een verbetering. Wij hebben enkele jaren terug geïnvesteerd in een nieuwe verpakking om ons te onderscheiden van het blauwe bakje, maar die heeft niet de afzet gebracht waar ik op gehoopt had. Ook bieden we biochampignons aan, maar die vraag valt me ook tegen. Blijkbaar is Limburg daar nog niet klaar voor", concludeert Danny.



Of er mogelijkheden zijn om champignons als andere toepassing in de markt te zetten? "Het is niet eenvoudig. Als je het weet, mag je het zeggen. Ik denk zeker dat veel Nederlanders niet weten wat je allemaal met de champignon kunt doen. Zo valt er mijns inziens meer te halen uit de lunch. Ze zijn net zo snel gebakken als een eitje en minstens zo lekker. Ook zou de champignon vaker kunnen dienen als vleesvervanger, waardoor de maaltijd zelfs nog lekkerder wordt. Anderzijds moeten we het ook niet overdrijven. Zo kreeg ik eens een boekje met allemaal champignontoetjes. Nu houd ik erg van champignons en ook van toetjes, maar je moet het volgens mij niet gaan combineren..."

Voor meer informatie:
Danny Schrama
Schrama Champignons
Hekstraat 26
6235 NL Ulestraten
Tel: 043-3643375
schramachampignons@kpnmail.nl
www.natuurlijklimburgs.nl