Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico onderzoekt afzet kasgroenten naar Rusland

" De Mexican Association of Protected Horticulture, AMHPAC, verkent de Russische markt voor de afzet van tomaten, komkommers en chilipepers," zegt Alfredo Diaz Belmontes.

Diaz Belmontes, algemeen directeur van AMHPAC: "Twee maanden geleden was ik in Rusland. Rusland is het grootste land ter wereld met een zeer grote markt. Ze hebben interesse in de Mexicaanse vollegronds- en kasgroenten. Het enige probleem dat van belang is, zijn de transportkosten. We moeten zien hoe we concurrerende prijzen kunnen verkrijgen, omdat daardoor de prijzen te veel stijgen. Het verschil in kwaliteit tussen de groenten in Mexico en Rusland is enorm.

De specialist beveelt de producenten in Sinaloa aan om te diversifiëren naar de teelt van pompoen, ui en asperge vanwege de vraag naar deze producten op de internationale markt. Het voordeel is dat wanneer wij kunnen toetreden tot de Russische markt, wij minder afhankelijk zijn van de Verenigde Staten. We zouden kunnen diversifiëren omdat we op andere markten een onvervulde vraag naar bepaalde gewassen zien, legde de specialist uit.

Hij zei dat ze volgend jaar een zakelijke bijeenkomst in Dubai willen opzetten, omdat dit land de hoge kosten van het transport kan betalen.

Bron: beta.noroeste.com.mx
Publicatiedatum: