Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rheinland belangrijke regio voor wortelteelt

Wortelen zijn verkrijgbaar in het rood, paars, geel en oranje en in veel verschillende smaken. Vroege rassen worden reeds vanaf februari gezaaid en late rassen tot eind mei.



Het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV) deelt hierover mee dat het hoofdoogstseizoen begin juli is begonnen en dat er nog tot volgend jaar april verse wortelen geoogst kunnen worden.

Wortelen worden naar behoefte geoogst en laten zich goed opslaan, aldus het RLV. Dit geldt met name de herfstrassen. Voor de vruchtopvolging is het belangrijk dat er minstens drie jaar geen verwante planten uit de familie van de schermbloemigen, bijvoorbeeld peterselie of selderij, op dezelfde grond geteeld worden.

Wortelen worden in heel Duitsland op circa 9.650 hectare geteeld. Nordrhein-Westfalen is het grootste teeltgebied. Niedersachsen en Rheinland-Pfalz zijn eveneens belangrijke teeltgebieden. In 2015 oogstte men in Duitsland 527.000 ton wortelen.

Wortelen bevatten weinig calorieën, maar veel mineralen en ballaststoffen. De ballaststof pectine bevordert de spijsvertering. Maar er is nog meer dat het eten van wortelen gezond maakt: de vitamine A in wortelen heeft in combinatie met vetten een positieve uitwerking op het gezichtsvermogen. Bovendien hebben wortelen een hoog caroteengehalte. Dit verbetert onder meer de longfunctie op oudere leeftijd. Het foliumzuur in wortelen verbetert het denkvermogen en het geheugen.
Publicatiedatum: