Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorwegen: Onvoldoende binnenlandse aardbeien en frambozen

Het rapport van het Noorse directoraat Landbouw toont deze week een schommelende situatie. De verkoop van groenten verloopt in het algemeen goed. Er is weinig import, de prijzen zijn stabiel en dit zal naar verwachting zo blijven. Vorige week daalde alleen de prijs van bloemkool. In winkels zijn er wat kwaliteitsverschillen te bespeuren.

Kasgroenten: Zowel de omzet als het volume van komkommers zijn goed. Er zijn echter te weinig tomaten, dus moet er tegen een hoge prijs worden geïmporteerd. Volgende week zouden de Noorse appelen op de markt moeten komen en ook wat pruimen. Hiervan zal het volume beperkt zijn maar de kwaliteit goed.

Van zowel aardbeien en frambozen is er onvoldoende volume. Het directoraat: "De Noorse aardbeien zouden tot eind augustus op de markt moeten zijn, maar het zal niet genoeg zijn om aan de vraag te voldoen. We zullen moeten importeren. Hetzelfde geldt voor frambozen."

Het aardbeienseizoen is over het algemeen goed geweest, maar er zijn ook telers die een totale vernietiging van hun gewassen hebben gezien. Bij sommige telers zijn ook de frambozen door schimmel aangetast.

Publicatiedatum: