Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacqueline Monden, De Kruidenaer:

"Kruidenteelt op water hopen we komende jaren op te schalen"



Tholen - Traditioneel ligt de kruidenverkoop in de zomervakantie op een iets lager pitje. "Tenzij dat het 30 graden is, dan zie je altijd een opleving in de verkoop van koriander en munt, maar dat hebben we deze zomer nog niet gehad", vertelt Jacqueline Monden van De Kruidenaer. "Maar ik denk dat we de vakantiedip nu wel gehad hebben. Vandaag zijn de scholen in Noord-Nederland weer begonnen en we zien nu al een goede vraag. Met name de verkoop van basilicum, munt en koriander verloopt goed."



Kruidenteelt op water
Afgelopen jaren breidde de Kruidenaer de teelt uit in tunnels en vollegrond en dit is de afgelopen jaren uitgebreid met de teelt op water. "Dit begon allemaal op kleine schaal met enkele proefvijvers waar verschillende soorten kruiden in werden geplant. Dit leverde goede resultaten. Inmiddels hebben we waterteelt van 1 hectare basilicum en een kleine hectare munt en bieslook. Het is geen eenvoudige teelt en omdat er weinig vergelijkbare teelten in de kruiden bestaan, komt er een hoop pionierswerk bij kijken", vertelt Jacqueline.



"Het product won al een innovatieprijs en voorziet in een grote behoefte van de afnemers. Naast het feit dat het een schone teelt is, levert deze methode nog meer voordelen op. Het is emissiearm, residuvrij, veilig, goed voor de arbeidsomstandigheden én stuurbaarheid van de productie. Het levert het hele jaar door een betrouwbaar product van constante kwaliteit op", somt Jacqueline op. "De komende jaren willen we deze productie zeker gaan opschalen."



De concurrentie van importkruiden is volgens Jacqueline momenteel beperkt. "We werken zelf samen met gecertificeerde telers in onder andere Spanje,
Kenia en Israël, maar deze periode van het jaar is het overgrote deel van de kruiden die we aanbieden van Hollandse afkomst."

Voor meer informatie:
De Kruidenaer BV
Bankenstraat 21
4874 ND Etten-Leur
T: +31 (0)76 5018717
info@kruidenaer.nl
www.kruidenaer.nl