Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

UFF investeert 50 mln dollar in Nigeriaanse teeltprojecten

De door Nederlanders opgerichte vermogensbeheerder UFF African Agri Investments gaat 50 miljoen dollar investeren in duurzame teeltprojecten in Nigeria. Hiervoor sluiten UFF en de Old Mutual Investment Group op 12 augustus een overeenkomst met de Nigerian Sovereign Investment Agency NSIA.

De overeenkomst met NSIA komt drie maanden nadat Old Mutual Investment Group haar belang in UFF uitbreidde tot 49 procent en het duo bekend maakte haar investeringen in Afrikaanse landbouw de komende jaren te verhogen van 200 naar 500 miljoen dollar. "Deze deal in Nigeria is de uitwerking daarvan," aldus UFF's medeoprichter Duncan Vink. "Dit is een belangrijke stap en laat zien dat Nigeria echt werk wil maken van het diversifiëren van haar economie." Nigeria is de op één na grootste economie van Afrika alsook het meest bevolkte Afrikaanse land met tenminste 180 miljoen inwoners.

Volgens de Nigeriaanse minister van Financiën Kemi Adeosun past deze investering in het regeringsbeleid om minder afhankelijk te worden van olie-inkomsten. "Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons streven om minder op olie te focussen en te investeren in duurzame groei," aldus mevrouw Adeosun. Vink is ook blij dat deze investeringen samen met Nigeria's staatsfonds, met een waarde van 1 miljard dollar, gedaan worden. "Daarmee kweek je vertrouwen in Nigeria zelf en krijg je ook lokale investeerders makkelijker mee," aldus Vink.

Investeren in commerciële landbouw komt steeds vaker voor in Afrika, stelt Diane Radley, CEO van de Old Mutual Investment Group. "We geloven sterk in landbouw als investering en het is niet voor niets dat we onze belangen daarin steeds verder uitbouwen," aldus Radley. "Dit is een enorme kans voor institutionele beleggers uit binnen- en buitenland."

Duncan Vink: "Afrikaanse landen, waaronder Nigeria, importeren ieder jaar voor zo'n 40 miljard dollar aan voedsel. En dat terwijl er meer dan genoeg vruchtbare landbouwgrond te vinden is om zelfvoorzienend te zijn. Steeds meer Afrikaanse landen gaan dat nu in zien." Vink verwacht op korte termijn investeringen in nog meer Afrikaanse landen te gaan doen. 
Publicatiedatum: