Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22 september

Seminar over de valkuilen bij het opbouwen van ontslagdossiers

Op 22 september 2016 organiseert het kantoor Abeln Arbeidsrecht uit Rotterdam het seminar "Dossieropbouw onder het nieuwe ontslagrecht en HR maatregelen Prinsjesdag 2016". Mr Gus Abeln van Abeln Arbeidsrecht: "Het is nu ruim een jaar geleden dat het nieuwe ontslagrecht van kracht werd. Met de nieuwe wet zou "vast minder vast" worden. Uit een recent onderzoek van de Vereniging van Arbeidsrechtadvocaten blijkt echter dat het voor werkgever juist veel moeilijker is
geworden om werknemers te ontslaan. Gemiddeld vier op de tien ontslagverzoeken wordt nu door de rechter afgewezen, terwijl voor de nieuwe wet een op de tien ontslagverzoeken werd afgewezen. De nieuwe wet roept bij werkgevers veel vragen op. Hoe doe je aan dossiervorming? Hoe lang duurt een verbeteringstraject? Hoe ver gaat de herplaatsingsverplichting? Evaluaties, hoe vaak? Daarom organiseren wij dit seminar voor ondernemers".

Inhoud
Het seminar is praktijkgericht en zal u helpen bij het begeleiden van disfunctionerende medewerkers en het opbouwen van een goed ontslagdossier onder het nieuwe ontslagrecht. Aan de hand van recente uitspraken van rechters zal Gus Abeln u bijpraten over de eisen die de nieuwe wet stelt aan een goed ontslagdossier bij disfunctioneren en verwijtbaar gedrag van de werknemer. Verder zal worden besproken welke plannen het kabinet heeft en wat dat betekent voor uw HRpraktijk.
Blijft de werkgever ook in de toekomst verplicht om het loon bij ziekte 2 jaar lang door te betalen? Wordt het nieuwe ontslagrecht gewijzigd?

Er zal voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.
Plaats en Datum
Datum: Donderdag 22 september 2016.
Tijd: Van 15 - 17 uur. U wordt vanaf 14.45 uur ontvangen met koffie en thee.
Plaats: Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Westzeedijk 345, 3015 AA Rotterdam.
Toegang: Kostenloos

Over Abeln Arbeidsrecht
Abeln Arbeidsrecht is een gespecialiseerd kantoor in Rotterdam dat juridisch advies en rechtsbijstand verleent aan ondernemers op het gebied van arbeids- en ontslagrecht. Het kantoor beschikt over ruim twintig jaar ervaring en staat ondernemers bij in diverse sectoren waaronder ook de groentenimport
en export, de kassenbouw en de sierteelt.

Voor meer informatie en aanmelden kijkt u op www.abelnlaw.nl/seminar/
Publicatiedatum: