Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Achtste editie 28-30 september

Meer dan 650 deelnemers Expoalimentaria 2016

Kopers van vijf continenten zullen eind september naar Peru komen om contact te leggen met meer dan 650 nationale en internationale bedrijven die hun beste exportaanbod zullen tonen tijdens Expoalimentaria. De beurs wordt gehouden van 28 tot 30 september in het Jockey expositiecentrum.

De achtste editie van Expoalimentaria, het belangrijkste businessplatform in Latijns-Amerika voor de sectoren voeding, drank, machinerie, materiaal, verpakking, diensten, restaurants en gastronomie, zal plaatsvinden op 23.400 vierkante meter. De producenten komen vanuit heel Peru en de grootste delegaties zijn van Lima, Callao, Lambayeque, Piura, La Libertad, San Martin, Cusco, Ayacucho, Ancash, en Arequipa. Naast binnenlandse exposanten zullen er ook buitenlandse paviljoenen zijn, van Turkije, Brazilië, Zuid-Afrika, Nederland, Argentinië, Spanje, Ecuador, Denemarken, Chili, Italië, Guatemala, Japan, Bolivia, Indonesië, Polen en India. 



Walmart, Geant Hypermarket, en Kanematsu Corporation
Er zullen vertegenwoordigers van supermarkten, retailers, (groot)handelaars, importeurs en voedselleveranciers naar Lima komen om het Peruaanse aanbod te ontdekken. Tot nu toe hebben Walmart (VS), Tesco PLC (VK), Geant Hypermarket (VAE), Spar- Freshline (Zuid-Afrika), Casino (Frankrijk), Unisuper (Guatemala), Cencosud (Chili) en Competitor (Ecuador) hun aanwezigheid op de beurs bevestigd.

De beurs zal ook worden bijgewoond door Kanematsu Corporation en Ito-Yokado Co. uit Japan; Flavours & Colours EJC SAS en La Gran Colombia uit Colombia; Super 99, Supermercados Rey, Romero Supermarkets, Super Extra Machetazo uit Panama; en Casa Fiesta en de supermarkten Rosa, Nardelli, Manetti, Koch, Imperatriz, Hippo, Central Rede Top, Angeloni, Bistek Giacossi uit Brazilië.

Nieuw op Expoalimentaria dit jaar is de businessconferentie LAC Flavors, georganiseerd door de Inter-American Development Bank (IDB) en Connect Americas. Hieraan zullen exporteurs en kopers van Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika deelnemen, alsook uit de Caraïben, Europa en Azië.



Andere activiteiten
Expoalimentaria zal ook andere conventies, themashows en technische seminars organiseren, zoals de VIII Internationale Conventie van Biologische Producten, de IV Conventie voor Markten en Trends en de V Conventie voor Voedselverpakkingen. Andere evenementen die worden gehouden zijn de VII Innovatiewedstrijd, het evenement 'Peruaanse Cacao en Koffie voor de Wereld' en de Wijn- en Voedselproeverij.

Een van de hallen waar het meest van verwacht wordt is de Pisco - de hal voor wijn en sterkedrank. Daar worden belangrijke presentaties gehouden door Joel Chirinos, de winnaar van World Class Peru 2016; Aaron Diaz, de beste barman van 2014; David Romero, winnaar van World Class Peru 2016; José Luis Valencia, finalist van World Class Peru 2016; Karen Alvarez, finalist van World Class Peru 2016; Marcos Blass, ambassadeur voor het merk Marie Brizard en Luis Obregon, deelnemer van World Class Peru 2016.

In een andere hal zullen chefs Pedro Miguel Schiaffino, Francesco Delfino, Palmiro Ocampo, William Valero de Palma, Juani Serna, Eduardo Fujihara, Cesar Choy, Israel Laura, Arlette Eulert en Raul Cenzano gerechten met exportproducten bereiden.

Expoalimentaria wordt georganiseerd door de exporteursvereniging (ADEX), met steun van het ministerie van Productie, het ministerie van Landbouw en Irrigatie, het ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme, het ministerie van Buitenlandse Zaken, en PromPeru. 

In 2015 werd Expoalimentaria bezocht door meer dan 43.600 bezoekers, waarvan 3.200 internationale bezoekers. De bedrijven presenteerden meer dan 1.640 producten in 32 categorieën, hielden over 500 zakelijke bijeenkomsten en deden zaken ter waarde van meer dan 718 miljoen euro.

Meer informatie:
ADEX
T: 6183333 ext.: 4208
E: spulache@adexperu.org.pe
www.expoalimentariaperu.com
Publicatiedatum: