Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NASA investeert in buitenaardse teelt

NASA financiert een project waarin onderzocht wordt hoe verse AGF op andere planeten kan worden geteeld. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten en professoren van Clemson University en het in Boston gevestigde bedrijf Freight Farms. 

In dit project wordt gekeken naar de mogelijkheid om koelcontainers te veranderen in verticale kassen die buiten de dampkring kunnen worden gebruikt. Het idee is afkomstig van een ingenieur van Freight Farms, die hiermee aanklopte bij Clemson University.

Verticale kassen zijn al langer commercieel in gebruik. Volgens het hoofd van het project, Joshua Summers, wordt er nu echter gekeken naar manieren om de hitte die in de kassen vrijkomt te hergebruiken, waardoor de kassen efficiënter worden. Ook wordt er aan een LED-systeem gewerkt dat de kassen af moet koelen. 

Verder moeten de kassen geschikt worden voor allerlei soorten AGF, zoals boerenkool en andere soorten bladgroenten. Volgens Summers kunnen veel van deze groenten momenteel nog niet geproduceerd worden door middel van verticale teelt. "Zodra een maïsstolk uit de kassen steekt, zakt deze in. Het systeem werkt dan niet meer goed."

Het onderzoek zal volgens Summers ertoe leiden dat de ontwikkelde technieken ook op verticale kassen op Aarde zullen worden toegepast.

NASA heeft aan de universiteit en Freight Farms voor dit project voor $125.000 (€112.000) aan subsidie gegeven. 

Bron: wspa.com
Publicatiedatum: