Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grondige verbouwing en uitbreiding bedrijfshal Versland Selection

De bedrijfshal van Versland Selection heeft een grondige uitbreiding en verbouwing ondergaan. De koelcapaciteit is uitgebreid en de spoel -en verpakkingslijn zijn gemoderniseerd. Arjo de Koning vertelt over de verbouwing en toekomst van Versland Selection. Arjo is 'ouderwets ingesteld', zoals hij zelf zegt. Maar wel iemand met een zeer gezonde ondernemersvisie in de AGF-branche. Door zijn jarenlange ervaring in retail weet hij precies wat er speelt bij de consument en retailmanagers. Ook andere grote afnemers, zoals snijderijen en verpakkers, kent hij door en door. Maar de belangrijkste partijen in de keten, de telers, verliest hij nooit uit het oog.


Klik hier voor meer foto's

Door de geringe marges op AGF-producten en de vaak lagere liquiditeit van telers is het uiterst onredelijk om langere betaaltermijnen te hanteren. "Telers kunnen failliet gaan als ze maanden op hun geld moeten wachten," zegt Arjo. Versland werkt met een vooraf afgesproken vergoeding voor het vermarkten van radijs, bladgewassen, groenten, koolsoorten, kruiden en vruchtgroenten. Meevallers zoals hogere opbrengsten per product of grotere afzet komen direct ten goede van de telers. Telers krijgen tevens teeltondersteuning om aanbod en vraag goed op elkaar af te stemmen. "Onze teeltspecialisten bezoeken regelmatig de telers voor begeleiding bij het zaaien, bemesten en oogsten. Een persoonlijke band en weten wat er speelt vinden we erg belangrijk."

Door deze nuchtere ondernemersblik is Versland een goede partner voor telers, retailers, snijderijen en verpakkers. Met 120 telers, waarvan er 53 jaarrond telen, en afnemers in heel Europa is Versland op een gezonde manier gegroeid. Arjo is daarom ook erg trots op het feit dat de verbouwing van het bedrijfspand volledig uit eigen middelen is betaald. De overdracht van het bedrijfspand vond op 2 maart 2015 plaats, waarna er gestart is met een grondige verbouwing en herinrichting.

Na het bouwen van twee nieuwe koelopslagunits besloot men al snel om de koelopslag verder uit te breiden. Momenteel is er koelopslag voor circa 2000 palletplaatsen, verdeeld over negen koelcellen met eigen klimaatregeling. Hierdoor kan voor elk product het beste klimaat gecreëerd worden om de producten met de best mogelijke kwaliteit te kunnen leveren. Een geautomatiseerde warmtewisselaar gebruikt condensatie uit de ene koelcel voor de koeling van de andere koelcel, zodat er sprake is van duurzame koeling. In de toekomst zullen er nog drie koelopslagunits worden gebouwd, waarna er koelopslag is voor 2600 pallets. Naast de koelcellen is er nu ook halkoeling en een vacuümkoeler om binnengekomen producten snel tot de gewenste temperatuur te kunnen terugkoelen.

De gedateerde kantoorruimte en kantine zijn gemoderniseerd, zodat de uitstraling nu overeenkomt met de werkwijze. Ook de buitenkant van het pand krijgt een upgrade, in de vorm van een nieuwe wandbekleding. De achterzijde van het pand is inmiddels volledig afgesloten, waardoor er extra ruimte is voor het fust, de afvalcontainers en het wagenpark. De verbouwing van het expeditiekantoor is nog gaande en zal binnen enkele maanden gereed zijn. Een grote verbetering vergeleken met de oude situatie is het verhoogde expeditiekantoor, zodat er beter zicht is op alle laaddocks. Voor de veelal buitenlandse chauffeurs wordt er een douchegelegenheid gecreëerd, zodat ze zich na een lange reis kunnen opfrissen. De routering voor chauffeurs wordt overzichtelijker, zodat de logistiek efficiënter zal verlopen.

Klik hier voor meer foto's

De kwaliteitscontrole is gecentraliseerd. Vijf keurmeesters controleren de in- en uitgaande producten om de kwaliteit te waarborgen. Ompakken vindt plaats bij afwijkende kwaliteit of exportproducten. Dit is een intensief handmatig proces waarvoor een gespecialiseerd uitzendbureau zeer goede medewerkers levert. Met de centralisatie wordt een efficiencyslag gemaakt. Daarnaast wordt de veiligheid verbeterd, doordat de risico's met rijdende heftrucks worden beperkt.

De waslijnen voor het wassen van rucola, veldsla, spinazie en radijs zijn gemoderniseerd door liftsystemen. Bakken met landproducten worden met het liftsysteem in buffers op de waslijn gekiept. Hierdoor wordt het gebruik van heftrucks in de natte ruimte beperkt, wat de veiligheid verbetert en medewerkers efficiënter laat werken. Een andere grote verbetering in de waslijn is de toevoeging van een organisch doekfilter. Deze machine filtert productresten uit het spoelwater, waardoor het spoelwater schoner blijft en efficiënter wordt gebruikt.

De sorteer- en verpakkingslijn krijgen ook een upgrade. Er kunnen op termijn meer maatsorteringen voor radijs worden geleverd, om nog beter aan de wensen van afnemers te kunnen voldoen. De huidige verpakkingsmachines worden in de komende maanden stapsgewijs vervangen door nieuwe moderne verpakkingsmachines. Deze zijn eenvoudiger in te stellen voor verschillende verpakkingsmaterialen en maten. Hierdoor kan Versland flexibeler inspelen op veranderingen in de markt en nieuwe productconcepten eenvoudiger implementeren. Zo zal men onder andere rechtopstaande zakjes voor radijs kunnen aanbieden, ter vervanging van de puntzakjes. De transportbanden worden vervangen door buffers, die ook hier met liftsystemen worden gevuld. Beschadigingen van het product worden hierdoor geminimaliseerd.

Klik hier voor meer foto's

Geïnteresseerden zijn welkom om op afspraak het pand te bezichtigen, maak met een van onze verkopers vooraf een afspraak voor bezichtiging.

www.versland.nl
Publicatiedatum: