Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cor Disselkoen en Maria´s Farm op zoek naar nieuw kapitaal

Na jaren wachten op het verkrijgen van bouwvergunningen en financiering, lijkt de Nederlander Cor Disselkoen op schema te liggen met de bouw van de 16,5 hectare grote tuinbouwkas in Nieuw-Zuid-Wales. Het project startte vorig jaar. Maar helaas ondervond hij nog een grote tegenvaller in januari toen een zware overstroming een groot deel van het project beschadigde.

Dit was de tweede overstroming waar het miljoenen project van Maria's Farm mee te maken kreeg. "De overstroming kwam toen het project voor 70% voltooid was", zei Disselkoen, oprichter en hoofdinvesteerder van Maria's Farm. "Het gebeurde net na de Kerstvakantie en veel van de Nederlandse kasbouwers waren op dat moment in Nederland. Bij terugkomst troffen ze 80 cm water aan op de jobsite."

Na de overstromingen werd er een dijk rondom de kas aangelegd om de site tegen toekomstige overstromingen te beschermen. Maar de daaropvolgende vloed die volgens zeggen slechts eens in de eeuw voorkomt, veroorzaakte een enorme vertraging voor het project.


De onvotooiide Maria's Farm in Williamtown, NSW, Australie

"Omdat we al achterliepen door de eerste overstroming, was het zwaar om nog een terugval te handelen. We zijn wel verzekerd voor schade en overstroming maar het duurt echter een tijd voor dat de verzekeringsmaatschapijen ons de schade kunnen vergoeden. Veel van het bouwmateriaal is beschadigd waardoor we niet verder kunnen met de bouw."

De vertraging veroorzaakt eveneens een jaar vertraging op een subsidie van 9,3 miljoen euro. Dit dwingt Disselkoen om het bedrijf onder vrijwillig beheer te plaatsen. "Het was de enige overgebleven mogelijkheid om het bedrijf te beschermen tegen verdere schade, omdat we al 45 miljoen euro hadden gebruikt van het beschikbare 43% vermogen en 57% lening van het project. We zijn nu op zoek naar een partner die ons wil helpen met de eindfinanciering om snel aan de slag en de bouw af te maken zodat we kunnen beginnen met de teelt."

Disselkoen zegt dat hij dringend op zoek is naar een partner die de laatste 25% financiering van het project wil overnemen. "Hoe eerder hoe beter, want dan kunnen we eindelijks beginnen met telen; we beschikken al over contracten voor een gegarandeerde afname door Flavorite voor de eerste vijf jaar. Binnen 4 maanden kunnen we het hele bedrijf start klaar hebben. Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd om contact met mij op te nemen. "

Het Maria's Farm project ligt 160 km boven Sydney, vlak bij het vliegveld van Newcastle. Dit geeft extra mogelijkheden, omdat er een goede mogelijkheid bestaat voor overzeese export naar Azië.

Voor meer informatie:
Cor Disselkoen - Maria's Farm
cor.mariasfarm@gmail.com