Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Israël experimenteert met hittebestendige aardbeien
In Israƫl zijn aardbeien van oudsher een wintergewas. Het fruit, dat maar een paar zonuren per dag nodig heeft en bestand is tegen lagere temperaturen, is verkrijgbaar van november tot mei. Kibboets Merom Golan heeft echter een methode ontwikkeld om ook gedurende de zomermaanden aardbeien te telen.
De voorbije weken werden dagelijks tientallen dozen verse aardbeien geplukt als onderdeel van een experiment dat gericht is op het telen van een scala aan wintergroenten en -fruit in het zomerseizoen.
Vorige week bracht Kibboets Merom Golan het eerste volume van 7,5 ton sappige aardbeien op de markt. Het initiatief voor het experiment kwam van de Economic Company for Development of Upper Galilee in samenwerking met Merom Golan. Onderzoekers en telers willen de uitstekende kwaliteit van de bodem van de kibboets optimaal benutten. Voor het eerst worden er aardbeien op de vruchtbare Golan Hoogvlakte geteeld op een areaal van 0,3 hectare.
Eran Fisher, van Kibboets Merom Golan, legt uit dat de ligging van de kibboets op 1.000 meter boven zeeniveau een groot voordeel is, vanwege de koele nachten die gunstig zijn voor de groei van de aardbeien.
Naast aardbeien, zullen er ook peulen, sla, spinazie, kool, spruiten en broccoli op de Golanvlakte geteeld worden.