Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ciudad Real produceert meer dan 80% van het totaal

Paprikaproductie in Castilië-La Mancha 38.000 ton

Er wordt verwacht dat de Spaanse provincie Ciudad Real dit seizoen, net als in 2015, zo'n 30.000 ton paprika's zal produceren. Met 750 hectare gewijd aan dit gewas in vooral de districten La Mancha en Montiel is Ciudad Real de regionale leider in de paprikateelt, goed voor meer dan 80 procent van de Castiliƫ-La Mancha productie (38.000 ton) en 90% van het areaal (985 ha).

Coƶperatie La Moraleja, van Villanueva de los Infantes, verwacht dat ze 100% van de opbrengst voor verse consumptie zullen verkopen, waarbij 92% naar de binnenlandse markt zal gaan (rode en groene paprika) en 8% naar Portugal. Ondertussen is er een aanvraag gedaan voor een beschermde geografische aanduiding (BGA). De nettowinst van de paprika's is in de regio, waar ongeveer 300 hectare geteeld wordt, "door de arbeidskosten momenteel lager", alhoewel de productiekosten wel gedekt worden.

De beginprijs voor de paprika's worden op 28-30 cent geschat. Het oogsten van de paprika's duurt drie maanden, gerekend vanaf begin september.
Publicatiedatum: