Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische AGF-handel valt stil door nationale feestdag

Tholen - Tijdens de nationale feestdag vandaag op 21 juli valt de AGF-handel in Belgiƫ vrijwel helemaal stil. Sowieso heeft iedereen een dag verlof en velen maken de brug naar het weekend, zodat het ook vrijdag rustig zal zijn. "Daarnaast zitten we midden in de vakantieperiode en natuurlijk is het prachtig weer, dus veel Belgen vertrekken naar de kust", vertelde een handelaar van de groothandelsmarkt in Mabru.

Hij gaf aan dat er weinig vraag was naar speciale producten. "Op de nationale feestdag gaan veel mensen weg om te feesten. Het is niet zo'n dag waar thuis bepaalde gerechten worden gemaakt. Daarnaast was het bij ons op woensdag al rustig, de inkopen werden over het algemeen op dinsdag gedaan. Woensdag hebben ook minder markthandelaren op de markt gestaan vanwege de hitte. We verwachten dat de handel pas na de vakantie weer harder zal lopen."

De ene handelaar had het rustig op woensdag, de ander had het druk omdat ze de handel voor de vrijdag nog moesten regelen. Vooral de exporteurs hadden nog voldoende te doen ter voorbereiding op donderdag en vrijdag.

21 juli

De nationale feestdag van Belgiƫ wordt gevierd op 21 juli. Het is de datum waarop in 1831 de eerste koning der Belgen, Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, de grondwettelijke eed aflegde als koning. Deze dag is een wettelijke feestdag wat neerkomt op een algemene verlofdag. Op deze dag zijn de winkels, banken, postkantoren en andere openbare diensten zodoende gesloten.