Zwitserse groente op tv gepromoot
Foto: Verband Schweizer Gemüseproduzenten, gemüsetv.ch
De groentewereld biedt veel smaak en zorgt voor de nodige kleur en vitaminen op het bord. In het voorjaar bijvoorbeeld met een rabarber-tiramisu, in de zomer met een verkoelende komkommersmoothie, tijdens het barbecueseizoen met biologische groenten van de barbecue of in de herfst met appel/linzen en pastinakenpuree– op GemüseTV worden nieuwe of oude bekende ideeën getoond.
Blogster Zoe Torinesi, die zelf menu's kookt op www.cookinesi.com, presenteert de recepten met Zwitserse groenten en laat zien hoe snel en makkelijk deze gemaakt kunnen worden. Veggiekok en receptontwikkelaar Pascal Haag (www.pascalhaag.ch) gaat met zijn recepten richting de gourmetkeuken en toont in zijn bijdragen hoe men zonder veel werk zijn gasten lekkere, innovatieve recepten voor kan schotelen waarmee men overtuigd. De recepten werden door hem zelf voor GemüseTV en het 'Verband Schweizer Gemüseproduzenten' ontwikkeld en zijn ook op www.gemuese.ch/rezepte te vinden.
Nieuw: tweetalig en korte filmpjes
Sinds dit seizoen is de website van gemüseTV.ch tweetalig: in het Duits en in het Frans. Geïnteresseerden vinden er naast veel recepten ook achtergrondreportages, bijvoorbeeld over de kasproductie, hoe spinazie in het vriesvak van de supermarkt belandt of over de groenteteelt in de volle grond.
Foto: Verband Schweizer Gemüseproduzenten, gemüsetv.ch
Het concept van de filmpjes werd dit jaar herzien. De filmpjes zijn nu vlotter, korter en meer trendy.
Gemüse TV is te vinden op: www.gemüsetv.ch