Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Kruijer, Tuindersbelang:

"Oude en nieuwe witte kool zitten elkaar in de weg"

Tholen - "Er is wel vraag naar witte kool, maar ook nog voldoende voorraad. De prijzen in de herfst en winter waren goed, waardoor iedereen inzette om op tijd te zijn door te planten onder doek. Die nieuwe oogst is inmiddels rijp en kan van het land af, maar nu zit de oude voorraad de nieuwe kool in de weg", vertelt Richard Kruijer van Tuindersbelang uit Warmenhuizen, actief in de bemiddeling van rode en witte kool.


Gerard Sevenhuijsen en Richard Kruijer van Tuindersbelang

"Wintergroenten kun je prima verkopen in de zomer. Met de oude kool kun je nog wel doorgaan tot september, al is de verwachting dat de verkoop in augustus al wel af zal nemen. De vraag naar de oude kool komt hoofdzakelijk uit West-Europa. Het gros gaat naar het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, aangevuld met wat export naar Italiƫ en Spanje", vervolgt de handelaar. "De prijs van de witte kool ligt op een te laag niveau. De afzet van rode kool verloopt het hele seizoen al een stuk beter, maar dat is toch een hele andere markt. De rode kool gaat vlot weg en de prijs zit al langere tijd op een stabiel niveau."

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
Tel: 0226-391000
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl