Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In circa 10 jaar tijd export verdrievoudigd

Export Poolse champignons blijft groeien

De export van Poolse champignons in 2015 kwam neer op 207 duizend ton met een waarde van 308 miljoen euro. Dit komt neer op een groei van 2,4 keer meer in aantal en zelfs 3 keer meer in waarde ten opzichte van 2004.



De twee grootste producenten van Europa op het gebied van paddenstoelen zijn Polen en Nederland. Polen exporteert 70 procent van de totale champignonproductie, waar Nederland driekwart van de productie exporteert. Van deze Poolse export gaat 90 procent naar EU landen, met name Duitsland, Groot-Brittanniƫ en Frankrijk, hetzelfde geldt voor Nederland. De export van Poolse champignons naar Rusland was circa 70 duizend ton per jaar. De hoge EU export is simpel verklaarbaar; door de importstop op groenten en fruit neemt Rusland geen paddenstoelen meer af en belanden deze op de Europese markt. De grootste niet-EU afnemer van paddenstoelen is Belarus.
Publicatiedatum: