Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Robert Van Ooijen: "Tomaten weer terug bij af"

Verwarrende marktsituatie voor groenten

Tholen - De marktsituatie voor groenten is momenteel 'verwarrend' te noemen. "Het ene product is heel duur en het andere product is juist weer goedkoop. Vooral de vollegrondsproducten zijn prijzig, omdat er veel verloren is gegaan door de regen. Groenten uit de kas zijn over het algemeen goedkoper omdat die minder geraakt zijn door de weersomstandigheden", aldus Robert Van Ooijen. "Daarnaast verschilt het bij vollegrondsgroenten per product hoe snel het herstelt van het slechte weer. Ook de invloed van de vakantie is te merken."

Prijzen variƫren
"Van de slasoorten zijn bijvoorbeeld de Lollo Rosso en Frisee heel erg duur, maar de Lollo Bionda kabbelt daarentegen wat voort voor een lagere prijs. Ook de aubergines vallen mee in prijs. Opvallend is de spinazie: daar werd vorige week nog meerdere euro's per kilo voor gegeven en vandaag (18 juli) kwam deze onder de euro. Spinazie is trouwens een goed voorbeeld van een product dat snel groeit. Er zijn na de tegenslag van het natte weer, meteen nieuwe geplant. Die staan nu alweer voor de klok."



Paprika

De paprika's doen het volgens de handelaar goed, maar niet overdreven. "Er is wel een groot prijsverschil tussen klein en groot. Voor de grote groene (de 80-ers) wordt rond de 80 cent gegeven en de 70-ers moeten het met 50 cent minder doen. De rode paprika is aan het stijgen. Vorige week lag de prijs op 1,20 en nu tussen de 1,50 en 1,60. Geel begon hoog, maar bleef vandaag hangen op 1,40."



Tomaten
Tomaten hadden een opleving, maar zijn weer terug bij af. "In de handel wordt wel eens gezegd dat de markt na de Franse nationale feestdag altijd in elkaar stort. En inderdaad, de prijzen zijn weer lager. Verleden week nog tot 80 cent, maar momenteel rond de 35 cent. De tros kreeg nog bijna twee kwartjes, maar de dikke vleestomaten lagen ook nog maar rond de 45 tot 50 cent. Dat zijn voor de telers geen mooie prijzen meer."

Voor meer informatie:
Robert van Ooijen
Groenten en fruit import van Ooijen B.V.
Linnenstraat 3
2988 XL Ridderkerk - Nederland
Veiling: +3215565531
Mobiel: +31651545998
robert@vanooijenbv.nl
www.vanooijenbv.nl