Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Post-HBO leergang voor kwaliteitsprofessionals

Nieuwe jaargang Quality and Business Improvement in food

Versnelde persoonlijke groei, een groter netwerk en meer verantwoordelijkheden: dat zijn volgens oud-deelnemers van de Post HBO-leergang Quality and Business Improvement in food de grootste voordelen die zij hebben ervaren van hun deelname. Na de zomer start een nieuwe leergang voor ambitieuze kwaliteitsprofessionals.

De leergang Quality and Business Improvement in Food is een traject dat professionals in de food- en agribusiness opleidt. De focus ligt op de bedrijfsmatige en technologische kant van het kwaliteits- en verbetermanagement binnen food bedrijven. Inmiddels zijn er ruim 60 deelnemers aan de Post HBO-leergang Quality and Business Improvement geslaagd. Deze leergang, een initiatief van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen en N&S Quality Consultants, bestaat uit twee leerlijnen. Een leerlijn gericht op inhoudelijke technische kennis en een leerlijn die gericht is op persoonlijke effectiviteit.

Uit een enquĂȘte onder de oud-deelnemers blijkt dat ze vooral de versnelling in persoonlijke ontwikkeling ervaren: ruim 90% van de oud-deelnemende cursisten geeft aan dat het beter zicht krijgen op hun eigen kwaliteiten een van de voornaamste zaken is wat de leergang hen gebracht heeft. Hiernaast geeft 67 procent van de cursisten aan dat hun netwerk aanzienlijk vergroot is door de deelname aan het negen maanden lange traject. Een kwart zegt dat na deelname er meer verantwoordelijkheden aan hun functie zijn toegevoegd. Ruim 90 procent van de oud-deelnemers beveelt de leergang aan.

Opzet van de leergang
De leergang Quality and Business Improvement in food (QBIF) bestaat uit twee leerlijnen. Tijdens de inhoudelijke leerlijn worden de drie thema's Quality Assurance, Control en Improvement verder uitgediept en uitgewerkt. Cursisten werken met mede-cursisten aan drie eindopdrachten. De persoonlijke leerlijn gaat in op thema's als leiderschap, weerstand en interpersoonlijke communicatie. Hierbij houden de deelnemers een portfolio bij waarin structureel gereflecteerd wordt op de persoonlijke leerdoelen. Door de combinatie van deze twee leerlijnen ervaren deelnemers versnelde groei: zowel technisch inhoudelijk als persoonlijk.

De leergang QBIF heeft een doorlooptijd van 9 maanden. Gedurende deze 9 maanden zijn er 12 contactdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Naast de contactdagen werk je in zelfstudie en in groepsverband aan opdrachten. Ook is er gelegenheid tot vakinhoudelijke begeleiding en coaching buiten de bijeenkomsten door de docenten gedurende 9 maanden. Kijk voor actuele prijzen en startdata op de website www.haskennistransfer.nl of www.ns-quality.nl/cursuskalender.
Publicatiedatum: