Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische AGF-telers willen btw-verlaging

Russische producenten van fruit en groenten hebben de overheid de btw te verminderen met 8%. In theorie zou dit leiden tot goedkopere goederen op de schappen. Hebzuchtige tussenpersonen zouden hier echter van kunnen profiteren, en het ministerie van Financiƫn wil geen winst verliezen, zelfs niet als dit ten koste gaat van de Russische landbouw.

"Het verlagen van de btw tot 10% zou leiden tot lagere prijzen op de schappen, wat zou resulteren in een toename van de consumentenvraag. Mensen zullen dan dus meer appelen kopen", vertelt de directeur van de Russische Nationale Unie van Fruit en Groenten, Mikhail Glushkov.

Het is echter moeilijk voor consumenten om in deze "appelregen" te geloven en zelfs verkopers glimlachen schalks bij de uitspraak "daling van de inkoopprijzen".

Bij de overheid waren de meningen verdeeld: betrokken instanties van het ministerie van Landbouw varen wel bij de btw-wijzigingen, maar het voorstel wordt tegengewerkt door het ministerie van Financiƫn.

"De vraag naar versproducten zal niet significant stijgen, terwijl de belastinginkomsten zullen afnemen, en dit zal het tekort van het Russische begroting verder vergroten", aldus financieel deskundige Anton Shabanov.

Tegelijkertijd hoopt de overheid de productie van appelen en peren te vergroten. Tegen 2020 zouden Russische bedrijven in staat moeten zijn in 80% van de binnenlandse vraag te voorzien, maar hiervoor is het wel nodig om in nieuwe boomgaarden te investeren.
Publicatiedatum: