Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Planasa een van de 1000 meest invloedrijke bedrijven Spanje

Planasa werd onlangs erkend door de London Stock Exchange Group als een van de zogeheten 1.000 bedrijven die Europa inspireren. Het verslag "1.000 Companies to Inspire Europe" heeft als doel om de bedrijven weer te geven die momenteel een sleutelrol spelen voor de werkgelegenheid en economische groei van Europa. Planasa wordt zodoende gezien als een van de bedrijven die het meest bij kunnen dragen aan economische ontwikkeling.



"Er zijn meer dan 23 miljoen bedrijven in Europa, dus dat we als een van de duizend meest inspirerende bedrijven worden gezien is voor ons een eer. We zijn een bedrijf dat veel van zijn activiteiten in Europa ontplooit. Groei is daarom erg belangrijk voor ons. We hopen dat we bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van Europa," zegt directeur Alexandre Pierron-Darbonne.

Deze eerste editie van "1.000 Companies to Inspire Europe" kwam tot stand door middel van een analyse van alle in de EU geregistreerde bedrijven die een omzet draaien van tussen de €20 miljoen en €300 miljoen. Bij deze bedrijven werd vervolgens gekeken naar hun ontwikkeling en potentieel voor groei. "Met dit verslag willen we aantonen hoe het midden- en kleinbedrijf een belangrijke factor vormt voor de Europese economie," zegt Xavier Rolet van de London Stock Exchange. Momenteel is het midden- en kleinbedrijf goed voor twee-derde van alle werkgelegenheid in Europa en voor 60% van de waarde van de economie.

"Innovatie speelt steeds meer een rol in het midden- en kleinbedrijf. De duizend bedrijven in het verslag hebben gezamenlijk 4.000 geregistreerde patenten. Ik denk dat een groot deel van het toekomstige succes van een bedrijf ook bij innovatie ligt. We zijn ons bij Planasa hier zeer bewust van en proberen dit principe in al onze afdelingen toe te passen om tot betere producten en dienstverleningen te komen. We investeren bijvoorbeeld 3% tot 4% van onze omzet in R & D," zegt Pierron-Darbonne.



Planasa werkt al ruim 40 jaar in de AGF-sector. Het bedrijf is actief als veredelaar, opkweker, teler en exporteur. Planasa heeft vestigingen in vijf verschillende werelddelen en dochterondernemingen in onder andere Frankrijk, Italië, Polen, Mexico, Chili, Marokko en de VS. Er werken ruim 1.200 werknemers bij het bedrijf en in 2015 werd een omzet van €90 miljoen behaald. 
Publicatiedatum: