Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thema: 'voedsel & gezondheid'

12-15 oktober 2016: Dutch Agri Food Week 2016

De Dutch Agri Food Week vindt plaats van 12 tot en met 25 oktober 2016 door heel Nederland. Na een succesvolle eerste editie in 2015 laten telers, tuinders, ondernemers uit toeleverende – en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers tijdens Dutch Agri Food Week 2016 zien hoe zij werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Door letterlijk de deuren open te zetten kan men de relatie tussen de consument en haar voeding versterken. Dutch Agri Food Week is voor iedereen met belangstelling voor voeding en innovaties daarin, voor zowel de professional als de consument.

Activiteiten in heel Nederland

  • Innovatietours voor buitenlandse ondernemers naar Nederlandse bedrijven.
  • Innovatie-summit en Food Valley Expo.
  • Telers en levensmiddelenindustrie verwelkomen iedereen.
  • Gezond Koken met kinderen: kookwedstrijden voor kinderen door heel Nederland.
  • Virtuele voedselcollegetour.
  • Grootschalig publieksfestival in Rotterdam tijdens Wereldvoedseldag.
  • Workshops/ foodfilm-festivals / TED-x/ businesscafés en wereldlezingen.
  • Groentefriet, vezelburgers, 3D-geprint voedsel, vitamine coatings, gezond jong zijn en gezond ouder worden, precisietechnologie en landbouwdrones.
Rode draad Dutch Agri Food Week 2016 'voedsel en gezondheid'
Dutch Agri Food Week heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen, kennis te maken met voedselproductie en vooral ook te genieten van gezonde voeding. In 2016 is 'voedsel & gezondheid' de rode draad door het hele programma. Tijdens congressen, events, innovation tours voor bedrijven, workshops en festivals worden de gangbare praktijk en innovaties op het gebied van gezonde voeding getoond en besproken. Enkele voorbeelden zijn: een gezonde voedselproductie, eten geproduceerd met minder zout en minder vet, het toevoegen van vitamines en mineralen om gezond ouder te worden, alternatieven als groentefriet en vezelburgers en 'voeding op maat' voor iedereen individueel. Van wetenschappelijk onderzoek en verwerking, ondernemerschap en eindproduct tot onderwijs voor kinderen.

Voor en door ondernemers uit binnen – en buitenland

Dutch Agri Food Week organiseert thematours naar innovatieve Nederlandse bedrijven voor buitenlandse ondernemers, zoals de Agtech, Personalised Nutrition, Smart Fresh en Dairy and Water Technology Tour. Deze tours gaan naar bedrijven als de Verspillingsfabriek, Keygene, Duijvestijn Tomaten en The Nutrition Alliance Gelderse Vallei. Verder staan op het programma: een Innovation Summit en het vervolg van het Start Up Fest F&A Next voor start-ups, investeerders en ondernemers. Andere voorbeelden zijn de internationale conferenties zoals Food Valley Expo, die jaarlijks door honderden internationale bedrijven wordt bezocht en World Dairy Summit.

Voor en door iedereen

Op 16 oktober is er een grootschalig festival in Rotterdam voor het algemeen publiek tijdens Wereldvoedseldag. Onderwijs- en kennisinstellingen als Wageningen UR, verschillende hogescholen en groen mbo-onderwijs bieden een gratis virtuele collegetour aan met de feiten en fabels over voedsel. Ook zetten telers en de levensmiddelenindustrie in heel Nederland de deuren open en wordt er de hele week gekookt met kinderen in kookcompetities.

De agrifoodsector vindt het belangrijk dat kinderen zich al vroeg bewust zijn van de oorsprong van voeding en dit al jong leren. Een gezonde levensstijl begint al op jonge leeftijd. Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er organisaties die met kinderen bij de teler kijken hoe voeding tot stand komt en dit daarna verwerken in een gezonde maaltijd om samen op te eten. Dat kan onder meer bij De Keukenbazen Kookbattle in Noordoost-Brabant, bij Kokkerelli, Kids University for Cooking in Zuid-Nederland, in de regio Helmond en bij Resto VanHarte. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland kennis kunnen maken met gezond en lekker koken, is er op één dag tijdens Dutch Agri Food Week ook een feestelijke nationale kookwedstrijd.


Voor meer informatie:
Marianne Aarnoudse
Projectcoördinator DAFW
Dutch Agri Food Week
T: +31 (0)6 54780683
E: marianneaarnoudse@dafw.nl
W: www.dutchagrifoodweek.nl
Publicatiedatum: